Liga 2

Fanii UTA spun adevarul despre incidente si acuza Jandarmeria Romana

In seara de 5 decembrie 2009, in interiorul stadionului Francisc Neuman din Arad, la sfarsitul meciului dintre UTA si Gaz Metan CFR Craiova, am asistat la scene de neconceput in orice societate democratica, ne scrie un reprezentant al galeriei aradene. Reprezentantii unei institutii a statului, platita din banii nostri pentru a pastra ordinea publica, in speta Jandarmeria Romana, s-a dedat la o serie de abuzuri in urma carora numerosi suporteri ai echipei noastre au suferit traume fizice si psihice.
In primul rand reprezentantii Jandarmeriei au incalcat legea care le interzice prezenta in interiorul stadionului la manifestarile sportive. Incercarea de a a perchezitiona o persoana reprezinta o alta depasire a competentelor.

Aceste abuzuri au culminat cu interventia criminala asupra unui mare grup de oameni. Au fost gazati si loviti cu bastoanele, la gramada, zeci de persoane, a caror unica vina a fost aceea ca protestau impotriva unui abuz sau pur si simplu se aflau in locul nepotrivit la momentul nepotrivit. Unul dintre suporterii echipei a ajuns in spital, cu multiple lovituri in zona craniana, lovituri care puteau sa il ucida sau sa il lase mutilat pe viata.

De asemenea, un membru al Suporter Club UTA, care filma scenele de groaza, a fost lovit si gazat, inclusiv in masina Salvarii, avand de suferit in urma acestei interventii si un cadru medical.

In urma acestor incidente fara precedent in orasul nostru, Suporter Club UTA cere demisia lui Nicolae Slev, prim adjunct al Inspectorului Sef al Jandarmeriei Arad, cel care a orchestrat de la fata locului interventia represiva, precum si concedierea tuturor jandarmilor care au actionat abuziv in acea seara.
Organizatia noastra va oferi sprijin logistic si juridic tuturor persoanelor care au avut de suferit in seara de 5 decembrie in urma interventiei in forta a Jandarmeriei.

Vom apela la toate instantele romanesti si europene, pana cand celor vinovati li se vor intocmi dosare penale si vor plati daune consistente pentru nenorocirile provocare. Pana cand aceste dorinte legitime ale noastre nu se vor materializa, vom protesta pe cai legale la fiecare manifestare publica in care organizatia noastra va fi implicata.

Ca organizatie in primul rand civica, nu vom accepta niciodata ca in societatea din care facem parte, drepturile cetatenesti sa fie calcate in picioare de cei care cred ca o uniforma, un baston si un pistol cu gaz le confera dreptul de a savarsi abuzuri in numele unei prost-intelese ordini publice.

Dorim ca institutia Jandarmeriei sa revina in normalitatea de a se afla in slujba cetatenilor platitori de taxe si impozite si nu impotriva lor. In acest scop vom incerca demararea unei serii de dezbateri publice pe tema reformarii acestei institutii cu accent pus cu precadere pe modul in care se face selectia cadrelor din aceasta institutie. Ne-am saturat ca pe banii nostri sa actioneze persoane cu un comportament brutal si total lipsit de respect fata de cetateni.

Speram ca opinia publica aradeana va fi alaturi de noi in acest demers, deorece actele de barbarie inregistrate sambata seara pe stadionul Francisc Neuman reprezinta un atentat la siguranta oricaruia dintre noi.



Fanii UTA spun adevarul despre incidente si acuza Jandarmeria Romana