Liga 1

Timisoara bate U Cluj si ramane in carti pentru titlu

Timisoara urca din nou pe prima pozitie a clasamentului dupa victoria muncita de la Medias impotriva Universitatii Cluj. Banatenii au condus cu 2-0 la pauza, prin golurile marcate de Dan Alexa si Nicola Ignjatijevic, golul de onoare al sepcilor rosii fiind reusit de Claudiu Niculescu in repriza a doua.
Trupa lui Ionut Badea a inceput in avanposturi partida de la Medias, ardelenii preferand sa faca un presing insistent in zona mediana inca din primele minute. Timisorenii au fost tinuti in corzi o buna perioada de timp, fara ca sa reuseasca sa treaca periculos de mijlocul terenului in primul sfert de ora.

Cu echipa clujeana asezata foarte sus in teren, banatenii au stat la panda in asteptarea spatiilor de patrundere pe contraatac, iar in minutul 17 Ricketts putea surprinde in urma unei astfel de faze. Insa sutul sau din alergare a trecut putin peste poarta lui Marius Popa. Portarul gazdelor a fost incercat apoi de lovitura de cap a lui Sorin Ghionea, pentru ca in minutul 22 banatenii sa modifice pentru prima data tabela de marcaj. O centrare din corner de pe stanga a fost deviata perfect cu capul de Ricketts la bara a doua, unde Dan Alexa, tot cu o lovitura de cap, a deschis scorul.

Fanii clujenilor au continuat sa cante, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat, atmosfera superba creata de galeria "sepcilor rosii" dand impresia ca stadionul este plin, desi tribunele erau mai mult de jumatate goale. In teren, clujenii si-au continuat dominarea sterila si jocul excelent de posesie, Niculescu si Bostina fiind responsabili cu centrarile. Din nefericire pentru ardeleni, jocul bun se oprea aici, in careu la finalizare nefiind nimeni.

Tot timisorenii s-au aratat mai periculosi, in minutul 40 Sepsi avand ocazia sa faca 2-0, insa sutul sau cu stangul a trecut peste transversala. Replica alb-negrilor a venit abia dupa un minut de la Gabriel Bostina, al carui sut din centrul careului a  ocolit de putin bara din dreapta. Insa cea mai mare ocazie de gol a primei reprize i-a apartinut lui Claudiu Niculescu, acesta zguduind transversala portii lui Taborda cu doua minute inainte de pauza.

Cand mai erau cateva clipe pana la intrarea celor doua echipe la vestiare, timisorenii au profitat de un moment de neatentie in aparare si au scapat pe contraatac prin Tames, care l-a lansat excelent in fata pe Ignjatijevic, iar acesta a marcat primul sau gol in tricoul Timisoarei, stabilind si scorul la pauza. Nasser Menassel putea reduce din diferenta inainte de finalul primei reprize, dar lovitura sa de cap din centrarea lui Niculescu a trecut la o palma de poarta.

Pana la urma, golul revenirii clujenilor a fost reusit de golghetereul Niculescu in minutul 58. Cojocnean a dat o pasa geniala pe culoar pe dreapta pentru "Clau-gol", iar acesta a tras din prima din alergare printre picioarele lui Taborda la coltul scurt. La cateva minute distanta clujenii au trecut milimetric pe langa egalare, dupa ce sutul la firul ierbii expediat de Nasser Menassel din afara careului a sters bara din dreapta.

Dusan Uhrin i-a aruncat apoi in lupta si pe Magera si Zicu, tinuti surprinzator pe banca pentru acest meci. Imediat dupa intrarea celor doi pe teren jocul s-a echilibrat. Timisorenii au aparut tot mai des in jumatatea adversa, ceea ce a deschis jocul, dar si culoarele de patrundere spre poarta lui Taborda.

Din pacate pentru spectacolul fotbalistic, majoritatea fazelor de atac s-au oprit inainte de a ajunge in apropierea celor doua porti. Doar lovitura de cap a lui Tony din minutul 88 pe langa poarta si lovitura libera executata de Zicu peste transversala au mai creat emotii pe final de meci. Clujenii au jucat in inferioritate numerica ultimele minute, dupa ce Ascoli s-a accidentat si n-a mai putut continua meciul din minutul 84, Ionut Badea efectuand toate schimbarile pana in acel moment.

Onlinesport: Irina Maxim


Timisoara bate U Cluj si ramane in carti pentru titlu