Rugby

Stejarii cauta reabilitarea in fata suporterilor cu Spania

Presedintele Federatiei Române de Rugby, Alin Petrache, a declarat, miercuri, într-o conferinta de presa, ca spera ca nationala României sa-si revina în partida împotriva Spaniei, din Cupa Europeana pe Natiuni, dupa ce saptamâna trecuta "stejarii" au pierdut în deplasare în fata Georgiei.
"Meciul cu Spania va fi unul greu, dar speram sa facem un joc bun si sa ne revenim, dupa înfrângerea cu Georgia. Ne dorim sa avem multi spectatori la stadion, având în vedere ca a venit primavara, iar vremea este foarte buna. O victorie împotriva Spaniei si una împotriva Ucrainei ne va aduce pe locul al doilea, ceea ce înseamna ca pentru anul viitor, când vom primi acasa Georgia si Portugalia, putem finaliza cei doi ani din CEN pe primul loc", a spus Petrache.

Presedintele FRR a adaugat ca Sorin Socol a pierdut postura de capitan al nationalei, din cauza formei scazute, în locul sau fiind numit Cristian Petre. "Hotarârile sunt luate de catre echipa, de catre staff si de catre presedinte. În acest moment, Sorin Socol este într-o scadere de forma, iar Cristian Petre, Ursache si Popârlan sunt clar mai valorosi la aceasta ora. Trebuie sa fie un semn de întrebare pentru toata lumea. Echipa se face alegând dintre jucatorii care sunt în cea mai buna forma. În acest moment, jucatorii din linia a doua sunt mai în forma decât Sorin Socol. El este însa destul de aproape, face parte din lotul pentru meciul cu Spania, doar ca nu va intra de la început", a afirmat conducatorul rugbyului românesc.

Alin Petrache a precizat ca va încerca sa programeze partida restanta din CEN, cu Ucraina, pentru luna august, încercând sa-i convinga pe oficialii de la forul european ca meciul sa se dispute pe teren propriu, urmând ca anul viitor sa se joace la Kiev: "Încercam sa discutam cu cei de la FIRA-AER sa programam meciul cu Ucraina pentru 26 sau 27 august, pentru ca este cam singura data din acest an când putem juca aceasta restanta. Vom propune sa jucam în acest an la noi, iar anul viitor sa ne deplasam în Ucraina".

Presedintele forului de rugby a mai spus ca, în luna iunie, când va avea loc la Bucuresti turneul IRB Nations Cup, sa se formeze echipa care va participa si la Cupa Mondiala din Noua Zeelanda. "Sper ca la IRB Nation Cup sa ne întregim echipa cu care vom participa la Cupa Mondiala. Se va forma grupul cu care vom intra în cantonament începând cu luna iulie, pentru o perioada de sase saptamâni", a adaugat Petrache.

Oficialul FRR a declarat ca are încredere ca România va putea învinge Georgia la Cupa Mondiala: "Ceea ce am vazut în Georgia m-a impresionat. Saracia de pe strazi si bogatia din centrele lor de pregatire m-au pus pe gânduri. Ceea ce avem noi la federatie este de zece ori mai putin decât ce au georgienii. Se investeste foarte mult în rugby, pentru ca este singurul lor sport care îi poate scoate în occident, în Europa si sa-i faca remarcati pe plan international. Au înteles foarte bine acest lucru si de aceea au investit foarte mult. Înfrângerea noastra din Georgia este foarte greu de digerat, dar evolutia din ultimele 65 de minute ale partidei îmi da încredere pentru partida pe care o vom disputa la Cupa Mondiala".

Partida România - Spania se va disputa sâmbata, de la ora 17.00, pe stadionul "Arcul de Triumf", în Cupa Europeana a Natiunilor.

Mediafax



Stejarii cauta reabilitarea in fata suporterilor cu Spania