Formula 1

Un olandez de 17 ani va fi cel mai tanar pilot din Formula 1

Marele Circ se pregateste de o noua premiera. In 2015 olandezul Max Verstappen va deveni cel mai tanar pilot din istoria competitiei.

Acum in varsta de 16 ani, fiul fostului pilot de Formula 1 Jos Verstappen va debuta in sezonul 2015 la echipa Toro Rosso, recunoscuta pentru politita de promovare a tinerelor talente.

Verstappen concureaza in prezent in Formula 3, iar de la anul ii va lua locul in echipa Franz Tost francezului Jean-Eric Vergne.

“Inca de cand aveam sapte ani Formula 1 a fost tinta carierei mele, asa ca aceasta oportunitate este ca un vis devenit realitate”, a declarat tanarul Verstappen.

Spaniolul Jaime Alguersuari, de asemenea fost pilot pentru Toro Rosso, detine in prezent recordul pentru cel mai tanar concurent in Formula 1. Acesta avea 19 ani si 125 de zile la debutul in Marele Premiu al Ungariei din 2009.

Jos Verstappen, tatal lui Max, a luat 106 starturi in Formula 1 si a adunat 17 puncte intre 1994 si 2003. Acesta a concurat pentru echipele Benetton, Simtek, Footwork, Tyrrell, Stewart, Arrows si Minardi.



Un olandez de 17 ani va fi cel mai tanar pilot din Formula 1