Formula 1

Seful F1, Bernie Ecclestone: "Am fost putin cam idiot sa cad la pace"

Bernie Ecclestone, cel care a platit 100 de milioane de dolari catre autoritatile germane pentru a scapa de procesul de coruptie, a declarat la o zi dupa incheierea demersurilor legale ca s-a cam grabit sa incheie totul amiabil, in loc sa continue actiunea in justitie.

In varsta de 83 de ani, Ecclestone a declarat despre procurorii germani ca "in mod real, nu aveau nici un capat de acuzare care sa faca un caz solid. Am fost putin cam idiot sa platesc, dar ma bucur ca s-a terminat".

Ecclestone a achitat 100 de milioane de dolari pentru ca justitia germana sa puna capat amiabil procesului sau de coruptie, in care era banuit ca ar fi dat o mita de 27 de milioane de euro.

[news-108639]

"Acuzatiile nu puteau fi probate. Judecatorul a dat de inteles ca eram mai mult sau mai putin achitat, asa ca am fost putin cam idiot sa cad la pace, pentru ca am incheiat intelegerea cu procurorii, nu cu judecatorul de caz", a mai spus Bernie.

"Insa acum este in regula, pot sa continuu sa fac ce stiu mai bine, adica sa conduc Formula 1", a mai declarat acesta.

Justitia germana le permite acuzatilor sa faca astfel de intelegeri, fara a exista prezumptia de vinovatie, ca un act de caritate la buget. Banii platiti de Ecclestone, cei 100 de milioane de dolari, vor fi directionati catre copiii aflati in stadiul de boala terminala.

In ianuarie 2014, Ecclestone avea o avere estimata de Forbes la 2,5 miliarde de lire sterline, peste 3 miliarde de euro.

Ecclestone in F1

1957 - Ecclestone cumpara echipa de F1 Connaught si intr-un an de zile se apuca si de managementul acesteia.

1958 - Intra doua curse ca pilot, dar nu reuseste sa se califice. Iese din sport dupa ce colegul sau, pilotul  Lewis-Evans moare intr-un accident.

1970 - Revine in F1 ca manger al lui Jochen Rindt, dar il paraseste din nou  dupa ce Rindt moare intr-un accident la Monza.

1972 - Cumpara echipa Brabham si o transforma intr-una castigatoare.

1978 - Creeaza Asociatia Constructorilor de Formula 1 (Foca) si, cu ajutorul lu Max Mosley, preia controlul financiar si managerial al acestui sport.

2000 - Devine detinatorul drepturilor F1 si preia drepturile comerciale.

2007 - Devine coproprietar al echipei de fotbal Queens Park Rangers, pe care o preia total in 2010 pentru a o vinde de tot un an mai tarziu.

2013 - Este acuzat ofical de coruptie in Germania si iese din conducerea F1 in ianuarie 2014.

2014 - Plateste 100 de mlioane de dolari pentru a incheia procesul din Germania si a reveni la conducerea F1.



Seful F1, Bernie Ecclestone: "Am fost putin cam idiot sa cad la pace"