Formula 1

Rosberg rupe norii in calificari la Silverstone

Pilotul german Nico Rosberg, liderul la zi in Campionatul Mondial de Formula 1, a obtinut, sambata, cel mai bun timp in calificarile Marelui Premiu al Marii Britanii.

Echipierul de la Mercedes a incheiat sesiunea cronometrata cu o secunda si sase zecimi mai rapid decat principalul urmaritor, germanul Sebastian Vettel.

Pe pozitia a treia s-a clasat britanicul Jenson Button, care a obtinut astfel un rezultat remarcabil in conditiile evolutiilor celor de la McLaren in acest sezon.

Surpriza neplacuta pentru gazde a venit din partea lui Lewis Hamilton, pilotul asteptat sa obtina pole position-ul. Hamilton a fost surprins in finalul sesiunii de conditiile schimbatoare de aderenta si a incheiat doar in pozitia a 6-a.

Daca pentru Hamilton vorbim de o surpriza neplacuta, in cazul celor de la Ferrari si Williams putem  spune ca aceasta sesiune de calificari poate fi trecuta la capitolul dezastru.

Cele doua echipe au fost eliminate cu ambii piloti inca dupa prima parte a calificarilor, fiind surprinse de ploaia care a revenit pe circuit in finalul Q1 si care a dat peste cap intreaga strategie.

Cursa de la Silverstone va fi live text pe Onlinesport.ro duminica de la ora 15:00.

[news-108033]



Rosberg rupe norii in calificari la Silverstone