Formula 1

Rosberg recunoaste ca l-a lasat pe Hamilton sa-l depaseasca

Victoria obtinuta de Lewis Hamilton in Marele Premiu de Formula 1 din Monaco a fost facilitata si de o depasire pe care britanicul a efectuat-o in prima parte a cursei asupra coechipierului sau Nico Rosberg.

Rosberg se afla in fata lui Hamilton cand a primit de la boxe indicatii sa-l lase pe urmaritorul sau sa treaca. Motivul? Germanul recunoaste ca nu reusise sa-si aduca pneurile si franele in temperatura, iar cu acel ritm n-ar fi facut decat sa ruineze sansele celor de la Mercedes pentru victorie.

Hamilton a trecut in fata lui Rosberg in acel tur 16 si s-a lansat in urmarirea lui Daniel Ricciardo, liderul cursei din acel moment.

"Mi-au dat un avertisment de la boxe sa-mi ridic ritmul, dar eu n-am reusit, asa ca urmatoarea miscare a fost sa-l las pe Lewis sa treaca. Rezultatul final a facut sa merite. Echipa a venit la Monaco sa castige, asa ca cererea venita de la boxe a fost de inteles. Dureroasa, bineinteles, dar usor de luat", a spus Rosberg.

Strategia celor de la Mercedes a dat roade, iar Hamilton a castigat cursa in fata lui Ricciardo, in timp ce Rosberg a incheiat pe sapte, cel mai slab rezultat al sau din acest an.

Rosberg ramane lider in clasamentul pilotilor cu 26 puncte in fata lui Hamilton.



Rosberg recunoaste ca l-a lasat pe Hamilton sa-l depaseasca