Formula 1

Ricciardo castiga Marele Premiu al Ungariei. Alonso termina in fata celor de la Mercedes

Daniel Ricciardo a obtinut victoria, duminica, in Marele Premiu al Ungariei de pe Hungaroring dupa o depasire in ultimele tururi asupra lui Fernando Alonso.

Pentru pilotul de la Red Bull-Renault este a doua victorie a sezonului, in timp ce la Ferrari este sarbatoare dupa cel mai bun rezultat al unui an greu.
 
Alonso a tras cu dintii pentru obtinerea unei victorii nesperate, dar spaniolul nu a avut replica in fata atacului lansat de Ricciardo cu doua tururi inaintea finalului si s-a multumit cu pozitia secunda.
 
Lewis Hamilton este un alt erou al cursei din Ungaria. Plecat al 20-lea de pe linia boxelor, pilotul britanic a completat podiumul dupa o cursa de recuperare fabuloasa, in care a pus in scena o strategie cu doua opriri la boxe.
 
Hamilton a rezistat in cele din urma atacurilor dezlantuite din partea coechipierului sau Nico Rosberg, cel caruia a reusit sa-i mai recupereze cateva puncte in clasamentul pilotilor.

[news-108462]

Ploaia a contribuit din plin la spectacolul de la Hungaroring, de altfel un circuit recunoscut pentru putinele locuri in care se pot face depasiri.

Toti pilotii au pornit in cursa pe anvelope intermediare, inclusiv liderul Nico Rosberg, cel care a valorificat la start plecarea din pole position si a pastrat pozitia fruntasa in fata lui Bottas si Vettel.

Primele zece din cele 70 de tururi au fost ideale pentru Rosberg, insa germanul si-a vazut data strategia peste cap dupa accidentul suedezului Marcus Ericsson. Pilotul de la Caterham a iesit violent in decor si a impus neutralizarea cursei.

Majoritatea pilotilor au intrat la schimbul de pneruri si ierarhia avea sa fie data peste cap, iar la conducere ajungea Ricciard. Printre cei care au profitat s-a numarat si Hamilton, pilot plecat de pe linia boxelor si care ajungea astfel in puncte.

Pe steag galben si cu Safety Car-ul in pista avea sa iasa in decor si Romain Grosjean (Lotus), astfel ca alte cateva tururi cursa a ramas neutralizata.

In turul 23 cursa avea sa fie din nou neutralizata dupa ce mexicanul Sergio Perez (Forcea India) a pierdut monopostul de sub control la iesirea din ultimul viraj si a lovit puternic zidul de protectie al traseului.

Alonso a fost singurul din primii trei care nu a intrat la boxe si astfel spaniolul a mostenit prima pozitie in cursa, un loc nesperat si pe care Ferrari nu s-a mai aflat de foarte mult timp.

Hamilton a preluat pentru un tur sefia cursei in turul 39 dupa a doua intrare la boxe a lui Alonso, iar dupa intrarea britanicului Ricciardo s-a aflat din nou la conducere.

Dupa turul 55 Alonso a revenit pe prima pozitie cu Hamilton si Ricciardo in urmarirea sa, ultimele tururi oferind un spectacol desavarsit pentru prima pozitie.

Vizibil mai lent si cu pneurile mai uzate, Alonso s-a mentinut in fruntea celor doi doar din uriasul sau talent, insa Ricciardo a fost omul finalului de cursa.

Australianul a trecut mai intai de Hamilton in turul 65, pentru ca apoi, cu doua tururi inaintea finalului, sa-l depaseasca si pe Alonso preluand sefia cursei.

Alonso avea sa se mentina pana la final pe locul doi profitand de duelul intern dintre Hamilton si Rosberg, acesta din urma recuparand aproape 15 secunde in doar cinci tururi.

In cele din urma Hamilton a reusit sa castige trei puncte in fata colegului sau, reducand la 11 diferenta din ierarhia generala.



Ricciardo castiga Marele Premiu al Ungariei. Alonso termina in fata celor de la Mercedes