Formula 1

Raikkonen termina in top cu Ferrari la Jerez

Uitima zi a testelor de iarna de la Jerez au readus Scuderia Ferrari in fruntea ierarhiei timpilor prin finlandezul Kimi Raikkonen, ceea ce intareste convingerea ca echipa de la Maranello este cea mai solida in acest moment, cu zecimi bune in fata campionilor de la Mercedes.

Raikkonen s-a concentrat mare parte din timp pe schimburile lungi in pista cu pneuri medium si hard, insa in ultima ora si jumatate a trecut pe super softuri si a pus peste o secunda intre el si urmaritori.

Timpul campionul mondial din 2007 la finalul zilei a fost de 1:20.841, imbatabil in raport cu ceilalti piloti prezenti pe circuit.

Finlandezul practic a devenit singurul pilot care in cele patru zile de la Jerez a coborat sub un minut si 21 de secunde pe tur, ceea ce arata cresterea enorma a monopostului Ferrari in pauza de iarna.

Dintr-o echipa dezamagitoare in 2014, Ferrari a redevenit regina balului si se anunta inca de pe acum una dintre animatoarele viitorului campionat.

Al doilea in clasament a fost suedezul Marcus Ericsson de la Sauber, echipa motorizata tot de Ferrari, care a incheiat ziua cu 1:22.019, reusind sa se plaseze in fata campionatului mondial Lewis Hamilton.

Britanicul a oprit cronometrul la 1:22.172, insa la jumatatea zilei s-a rasucit pe circuit intr-o sicana.

Ultimul in ierarhie a fost Jenson Button cu al sau McLaren-Honda cu probleme. De aceasta data o scurgere de ulei le-a dat batai de cap oamenilor de la McLaren, dar cu toate acestea campionul mondial din 2009 a stabilit cel mai bun timp per totalul celor patru zile, 1:27.660, parcurgand si cele mai multe tururi intr-o zi, 35 la numar.

Urmatoarele teste sunt programate intre 19 si 22 februarie pe Circuit de Catalunya de la Barcelona.



Raikkonen termina in top cu Ferrari la Jerez