Formula 1

Pilotii si echipele de Formula 1 ameninta cu boicotarea Marelui Premiu al Australiei

Startul sezonului 2015 in Formula 1 ar putea fi amanat dupa ce echipele si pilotii participanti in Marele Circ iau in calcul un boicot la Antipozi.

Aceasta idee a aparut in paddock ca raspuns la incertitudinile care inca planeaza asupra accidentului suferit de Fernando Alonso in testele de la Barcelona.

Pilotul spaniol a lovit violent cu partea frontala zidul de protectie, iar dupa aceea a ramas inconstient. Presa spaniola de joi a dezvaluit ca la controlul de sumar efectuat de echipa medicala imediat dupa accident, intrebat fiind cine este Alonso a declarat ca are 13 ani si ca este un pilot de karting care viseaza sa ajunga in Formula 1!

Aceasta arata ca accidentul spaniolului a fost unul cat se poate de serios, iar medicii au recomandat ca Alonso sa nu ia startul in Marele Premiu al Australiei.

Insa Alonso nu ar fi singurul care ar putea lipsi de la Melbourne pe 15 martie, toata grila acestui sezon luand in calcul un boicot.

Publicatia germana Bild anunta ca unele echipe se gandesc serios sa nu-si lase pilotii sa participe la cursa din Australia.

Acestia se tem ca versiunea neoficiala conform careia Alonso ar fi fost afectat de o descarcare electrica in interiorul cockpit-ului masinii sale este una reala si ca repetarea intr-o cursa oficiala a incidentului de la Barcelona ar putea avea consecinte devastatoare pentru integritatea fizica a pilotilor.

In aceste momente asistam la un joc al nervilor intre piloti si responsabilii din partea campionatului, primii solicitand argumente veridice care sa indice intocmai cauzele accidentului de la Barcelona.

Cu mai mult ani in urma pilotii ''incaltati'' de furnizorul de pneuri Michelin au refuzat sa ia startul in Marele Premiu al Statelor Unite de la Indianapolis (2005) din cauza unei probleme de securitate care fusese descoperita pe unul dintre viraje si care in antrenamentele libere de vineri dusese la iesirea in decor a germanului Ralf Schumacher.

Astfel in respectiva cursa au concurat doar trei echipe, in total sase monoposturi, care foloseau pneurile furnizorului Bridgestone.



Pilotii si echipele de Formula 1 ameninta cu boicotarea Marelui Premiu al Australiei