Formula 1

Nico Rosberg, penalizat dupa accidentul cu Lewis Hamilton din Austria

Germanul Nico Rosberg a fost gasit vinovat de comisarii cursei din Austria pentru acrosajul din ultimul tur in care acesta l-a antrenat pe coechipierul sau Lewis Hamilton.

Depasit la exterior pe o zona de coborare, Rosberg a avut interiorul in virajul urmator, dar a ratat inscrierea pe trasa ideala si l-a lovit pe Hamilton aflat in stanga sa.

In urma coliziunii, Rosberg s-a ales cu aripa faza rupta si a pierdut nu mai putin de trei pozitii terminand cursa pe patru.

Gasit vinovat pentru producerea acestui incident, Rosberg a primit o penalizare de 10 secunde care s-au adaugat la timpul sau final. Cum diferenta fata de urmatorul clasata a fost mai mare, Rosberg a fost validat pe pozitia a patra la final.

Acesta a recunoscut la final ca in acel ultim tur a avut probleme cu franele, in timp ce Hamilton a fost fluierat de spectatori in timp ce se afla pe podiumul de premiere.

"Au aruncat vina asupra mea, ceea ce este neadevarat. Respect decizia lor, dar eu am o opinie diferita", a comentat Rosberg intr-un video postat pe Facebook.

[news-120014]



Nico Rosberg, penalizat dupa accidentul cu Lewis Hamilton din Austria