Formula 1

Nico Rosberg, cel mai rapid in primele antrenamente de la Barcelona

Germanul Nico Rosberg a stabilit la volanul monopostului Mercedes cel mai bun timp in sesiunea de antrenamente libere care a deschis, vineri, Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei.

Cronometrat in 1:26.828 pe turul de circuit, Rosberg l-a devansat pentru doar 70 de miimi pe coechipierul sau Lewis Hamilton.

La o secunda in spatele celor doi de la Mercedes s-au clasat rivalii de la Ferrari, Sebastian Vettel si Kimi Raikkonen.

Surpriza a venit din partea debutantului spaniol Carlos Sainz jr. de la Torro Rosso. Acesta a incheiat cel mai rapid tur al sau cu 1:28.132 si s-a clasat pe cinci in fata coechipierului sau Max Verstappen, a lui Daniel Kvyat de la Red Bull si Felipe Massa de la Williams.

Aflat pe teren propriu chiar pe circuitul unde in februarie a suferit un serios accident in testele de iarna, spaniolul Fernando Alonso a incheiat al 15-lea la volanul nou desenatului model McLaren-Honda.

Alonso a fost mai lent cu 3 secunde in raport cu liderul Rosberg si in virajul cu numarul 11 a avut o rasucire la 360 de grade ramasa din fericire fara urmari.

Rezultate antrenamente libere 1:

1. Rosberg 2. Hamilton 3. Vettel 4. Raikkonen 5. Sainz 6. Verstappen 7. Kvyat 8. Massa 9. Ricciardo 10. Nasr 11. Hulkenberg 12. Marciello 13. Palmer 14. Wolff 15. Alonso 16. Button 17. Perez 18. Maldonado 19. Stevens 20. Merhi.



Nico Rosberg, cel mai rapid in primele antrenamente de la Barcelona