Formula 1

Maria de Villota, pilot de teste la echipa Marussia, accidentata grav intr-un test

Maria de Villota, pilot de teste la echipa Marussia, a suferit rani care îi pun în pericol viata, dupa ce a lovit un camion-platforma în timp ce rula, marti, cu un monopost de Formula 1 pe un circuit realizat pe aerodromul Duxford, situat la circa 80 de kilometri nord de Londra, informeaza BBC.

Monopostul pilotat de sportiva spaniola în vârsta de 32 de ani a lovit un camion al echipei, folosit pentru transportul masinilor de Formula 1. Dupa accident, ea a fost transportata la Addenbrooke's Hospital din Cambridge.

"În jurul orei locale 09.15 (11.15 la Bucuresti), pilotul de teste al echipei Marussia F1, Maria de Villota, a suferit un accident cu monopostul MR-01 pe aerodromul Duxford, unde testa masina pentru prima data. Accidentul s-a produs la finalul primului tur si a presupus un impact cu un camion al echipei. Maria a fost transportata la spital si vom emite un nou comunicat dupa ce starea ei de sanatate va fi evaluata", se arata într-un comunicat al echipei Marussia.

Un jurnalist BBC, martor ocular al accidentului, a povestit ca monopostul a efectuat un tur complet, apoi a accelerat brusc si a lovit camionul în spate. "De unde stateam, a parut ca Villota a primit impactul în casca. În mod ciudat, masina a accelarat în directia camionului, lovindu-l în zona de încarcare pe platforma. A fost un moment teribil, toata lumea a fost socata de impact si uimita de ce s-a întâmplat", a spus Chris Mann de la BBC Cambridgeshire.

Un purtator de cuvânt al politiei locale a declarat ca pilotul a fost serios ranit. "Am fost anuntati de serviciul de ambulanta despre un accident în care au fost implicate o masina de curse si un camion-platforma. Pare ca pilotul a suferit rani serioase".

"O femeie a suferit rani care îi pun în pericol viata. Dupa ce a fost tratata la locul accidentului de paramedici, a fost dusa la spital". Purtatorul de cuvânt al serviciului de ambulanta.

Marussia a intrat în Formula 1 în 2010 sub numele de Virgin, de la compania omului de afaceri Richard Branson. La finalul anului 2011, producatorul rus de automobile Marussia a cumparat pachetul majoritar de actiuni al echipei. În acest sezon, team-ul a devenit Marussia F1 si îi are ca piloti principali pe francezul Charles Pic si pe germanul Timo Glock.

Maria de Villota, fiica fostului pilot de Formula 1 Emilio de Villota, a fost angajata ca pilot de teste la Marussia în luna martie. "Este o oportunitate fantastica de a lucra strâns cu o echipa de Formula 1 si de a capata o importanta experienta care sa ma ajute sa progresez în cariera. Este un pas în telul meu de a concura în Formula 1", a declarat sportiva spaniola în momentul în care a devenit pilot de teste.

 



Maria de Villota, pilot de teste la echipa Marussia, accidentata grav intr-un test