Formula 1

TUR cu TUR Marele Premiu de la Monte-Carlo

Ati urmarit duminica live text pe onlinesport.ro de la ora 15:00 Marele Premiu de Formula al Principatului Monaco de la Monte-Carlo. Din pole position a pornit pentru prima data in cariera Lewis Hamilton, acesta fiind urmat de Nico Rosberg, Sebastian Vettel si Daniel Ricciardo.

  • Ordinea finala: Rosberg, Vettel, Hamilton, Kvyat, Ricciardo, Raikkonen, Perez, Button, Nassr, Sainz

78/78 Final de cursa. Rosberg castiga pentru al treilea an consecutiv la Monte-Carlo.

72/78 Rosberg s-a distantat la 1.6 secunde in fata lui Vettel. Acesta este presat puternic de un Hamilton ca leul in cusca.

70/78 Cursa este reluata pe steag verde. Rosberg impune ritmul.

68/78 Ultimele zece tururi si cursa continua sa fie neutrlizata. Rosberg, Vettel si Hamilton pe primele trei locuri. Se anunta un final de cursa extrem de palpitant.

65/78 Hamilton profita de neutralizare si schimba pneurile pe super soft. Rosberg este noul lider, urmat de Vettel.

65/78 Cursa este neutralizata si se ruleaza in spatele masinii de siguranta pana la evacuarea zonei in care monopostul lui Verstappen a ramas blocat.

64/78 Verstappen, cel mai tanar pilot din Formula 1, comite o eroare majora in tentativa de a-l depasi pe Romain Grosjean si percuteaza violent zidul de protectie in primul viraj. Avem Safety Car in pista dupa ce masina Toro Rosso a ramas intr-o zona periculoasa. Pilotul olandez este in regula. A coborat singur din masina si s-a deplasat pe propriile picioare intr-o zona de siguranta.

57/78 Interesanta manevra lui Max Verstappen. Olandezul a profitat de faptul ca Valtteri Bottas i-a facut loc lui Sebastian Vettel si a trecut de finlandezul de la Williams urcand pe 11.

43/78 Abandon pentru Fernando Alonso. Spaniolul rateaza un punct de franare si s-a terminat totul cand se afla pe locul 9 si avea o buna sansa de a obtine primele puncte in 2014.

39/78 Pit stop pentru liderul Hamilton. Acesta revine fara probleme in prima pozitie, in timp ce in spate Vettel pune presiune pe Rosberg.

38/78 Oprire programata si pentru Rosberg. Moment important in lupta pentru locul al doilea. Pilotul de la Mercedes reuseste sa iasa in fata lui Vettel, desi diferenta este una redusa de sub o secunda.

37/78 Vettel intra la standuri si schimba pe softuri. Ricciardo de asemenea la pit stop.

35/78 Raikkonen il preseaza puternic pe Ricciardo pentru locul 4. Doar jumatate de secunda intre cei doi.

33/78 Un nou cel mai rapid tur reusit de Hamilton - 1:19.748.

28/78 Cei de la Red Bull muta primii la boxe. Kvyat schimba pneurile din pozitia a 6-a. Hamilton are 7.3 secunde fata de Rosberg.

27/78 Doar 12 piloti mai ruleaza in acelasi tur cu liderul Hamilton dupa o treime din cursa.

22/78 Primul care coboara sub un minut si 20 de secunde pe tur este Hamilton. Acesta ajunge la 1:19.869 si este de neoprit in acest moment.

18/78 Hamilton coboara la 1:20.077 pe turul de circuit. Vettel se mentine aproape de Rosberg, diferenta dintre cei doi fiind de doar 1.2 secunde.

14/78 Primii patru clasati sunt incadrati in 9 secunde, in timp ce Rosberg a inceput sa recupereze din ecartul care-l separa de Hamilton. Diferenta este acum de 2.3 secunde, dupa ce britanicul a avut chiar si peste 3 secunde.

8/78 Pastor Maldonado (Lotus) bifeaza primul abandon al cursei.

7/78 In fruntea cursei Hamilton s-a distantat la peste doua secunde in fata lui Rosberg. In spatele acestuia urmeaza Vettel la alte aproape doua secunde. Ecarturile incep sa devina semnificative dupa doar cateva tururi.

6/78 Fernando Alonso este penalizat cu 5 secunde pentru coliziunea cu Hulkenberg.

3/78 Hamilton este cel mai rapid in debutul cursei - 1:20.852.

2/78 Hulkenberg ajunge la boxe, la fel si Massa de la Williams.

START in Marele Premiu din Monaco. 78 de tururi pentru aceasta cursa. Primii doi de la Mercedes isi pastreaza pozitiile fruntase, in timp ce Vettel a fost foarte aproape de a scapa masina de sub control in prima sicana. Neamtul de la Ferrari incercase o trecere pe langa Rosberg. Un monopost de la Force India ramane blocat pe sectorul 2. Este Nico Hulkenberg.

15:00 Se pleaca in turul de incalzire. Vreme insorita la Monte-Carlo, ideala pentru cursa.

14:58 Monoposturile sunt asezate pe grila de start si se fac ultimele pregatiri inaintea startului.



TUR cu TUR Marele Premiu de la Monte-Carlo