Formula 1

TUR cu TUR Formula 1: Marele Premiu din Bahrain. Duel intern pentru victorie la Mercedes

Onlinesport.ro a transmis live text, duminica de la ora 18:00, Marele Premiu din Bahrain, a treia cursa a sezonului in Formula 1, una in care spectacolul si suspansul au fost la ele acasa.

Clasament final: Hamilton, Rosberg, Perez, Ricciardo, Hulkenberg, Vettel, Massa, Bottas, Alonso, Raikkonen. Abandonuri: Sutil, Vergne, Ericcson, Gutierrez, Button.

FINAL de cursa. Hamilton castiga cu un avans de o secunda in fata lui Rosberg. O cursa foarte spectaculoasa, exact ceea ce ar trebui sa vedem in Formula 1 la fiecare Mare Premiu. Sergio Perez completeaza podiumul din Bahrain. Multumim pentru atentia acordata si va invitam sa ramaneti alaturi de Onlinesport.ro

57/57 Ultimul tur al cursei.

56/57 Ce duel intre Massa si Vettel, unul pe care in ultimii patru ani nu am avut ocazia sa-l vedem. Acum insa Williams ii ofera brazilianului materialul tehnic potrivit pentru a-l concura pe campionul mondial in exercitiu.

56/57 Abandon pentru Button in cursa cu numarul 250. Era evident ca britanicul are probleme dupa restartul cursei si alunecase in afara punctelor.

54/57 Hamilton a reusit sa se duca la opt zecimi, ecart care ii ofera cateva momente de respiro. Sa fi renuntat Rosberg sau poate standul de comanda de la Mercedes a intervenit?

53/57 Rosberg se baga orbeste in primul viraj pe interior. Nu mai are timp sa prinda punctul de franare si pierde intrarea in viraj. Hamilton profita si revina in fata. Lupta inca nu s-a incheiat si cei doi de la Mercedes mentin suspansul la cote uriase.

52/57 Batalie interna la Mercedes pentru prima pozitie. Rosberg a primit verde de la boxe: "Cand esti pregatit sa ataci, o poti face".

51/57 Sa nu uitam de lupta din fruntea cursei. Doar sase zecimi intre primii doi clasati, iar Rosberg nu-l va menaja pe Hamilton.

50/57 Ricciardo il ataca pe Vettel la finalul liniei drepte de start/sosire si trece in fata mult mai titratului sau coechipier. Germanul trebuie sa fie negru in acest moment, negru de suparare evident. Intre timp Alonso l-a depasit pe Button, in timp ce Vettel se plange ca este foarte lent pe liniile drepte.

49/57 Pentru prima data in aceasta cursa monoposturile Ferrari sunt in pozitia de a ataca. Victima este Button, pilot care face cu greu fata finalului de cursa. 

48/57 Hamilton anunta prin radio ca masina sa pierde din putere. Asta chiar ar fi o lovitura!

48/57 Massa urca si el de Button. Britanicul rezista cu greu si este luat la pret de matineu si de Bottas. Inca un loc pierdut. 

47/57 Vettel si Ricciardo trec aproape la pachet de Button.

47/57 Restart de cursa cu Hamilton in fruntea plutonului. Rosberg nu pare a fi receptionat mesajul de la boxe si incearca un atac la exterior. Avem duel pentru prima pozitie.

46/57 Rosberg este anuntat prin radio ca trebuie sa aduca masina in siguranta acasa. Poate fi un mesaj codat prin care germanului i se spune sa-si tempereze intentiile ofensive asupra lui Hamilton.

42/57 Cursa este neutralizata si masina de siguranta este trimisa in pista. Vom avea practic un restart pentru ultimele tururi. Se intampla doar pentru a doua oara in istoria cursei din Bahrain cand Safety Car-ul sa intre pe circuit.

FOTO: Asta a vazut Gutierrez dupa impactul cu Maldonado. Mare, mare sansa a avut mexicanul, care a scapat ca prin urechile acului de un accident grav.

41/57 Accident serios cu Gutierrez facut praf in spate si pe partea stanga. Monopostul Sauber ramane blocat in afara pistei si echipa condusa de Monisha Kalternborn poate incepe sa impacheteze. Asa ceva nu am vazut niciodata in Formula 1 dupa sezoane bune petrecute alaturi de Marele Circ. Maldonado a incercat sa-i faca interiorul lui Gutierrez, l-a agatat pe mexican si pur si simplu l-a aruncat in aer. Monopostul Sauber s-a rasucit doua rotatii complete inainte de a ateriza pe roti. Mare sansa a avut Gutierrez. Chiar si el s-a intrebat: "Ce a fost asta?".

40/57 Alonso, locul sase pentru moment, vede negru in retrovizoare si are din nou de munca pentru apararea pozitiei. Button este tot mai amenintator si nu pare a avea probleme in a-l depasit pe spaniol.

39/57 Massa schimba din nou si iese din zona podiumului, insa brazilianul are timp suficient sa revina in lupta pentru locul trei. Locul 10 in acest moment pentru vicecampionul mondial din 2008.

35/57 Cei doi piloti de la Williams l-au depasit in acelasi tur pe Ricciardo, ceea ce arata progresul echipei lui Old Papa Frank Williams sau, daca vreti, regresul monoposturilor Red Bull in acest sezon. Adrian Newey de aceasta data nu a nimerit formula castigatoare si Red Bull se zbate la limita inferioara a punctelor.

34/57 Intre timp Raikkonen a fost depasit si de Massa fiind aruncat pe ultimul loc in puncte. Cursa agonizanta pentru Ferrari.

32/57 Ricciardo incearca sa treaca de Raikkonen pe toate partile. La exterior nu a mers, insa pe interior australianul gaseste o bresa si aproape ca se atinge cu Kimi. Bottas pandeste si el. Trebuie sa fie momente grele pentru campionul mondial din 2007, insa materialul tehnic nu-l ajuta pe Raikkonen sa replice si pierde doua locuri in cateva viraje.

29/57 Duelul electrizant pentru pozitia a treia ne-a facut practic sa uitam de hegemonia instaurata de echipa de uzina Mercedes. Hamilton conduce cu un avans de 7.2 secunde, insa daca Rosberg merge pe doua opriri britanicul are o problema la acest ecart.

28/57 Massa roata la roata cu Perez si mexicanul de la Force India ajunge pe trei. Hulkenberg parca este tras cu sfoara de Perez si ajunge la randul sau in fata lui Massa. Brazilianul se agita in spatele neamtului si incearca o replica. Avem spectacol si de departe asistam la cea mai atractiva cursa din 2014.

26/57 Batalie intensa pentru pozitia a treia intre Massa si cei doi de la Force India. Perez pandeste si trece in fata coechipierului sau. Foarte viclean a fost mexicanul cu aceasta manevra. Pana acum motoarele Mercedes asigura spectacolul in Formula 1.

25/57 Vettel ataca la interior si-l face pe Raikkonen la interior, daca este sa folosim un limbaj mai putin academic, dar extrem de uzual in lumea curselor. Ferrari nu are deocamdata raspuns nici in aceasta a treia etapa a sezonului.

23/57 Vettel il prinde din urma pe Raikkonen si cei doi sunt despartiti de doar trei zecimi. Anterior campionul mondial a trait un moment mai putin placut, dupa ce a fost anuntat prin radio sa-l lase pe Ricciardo sa treaca acesta fiind mai rapid. Blestemul lui Mark Webber pare ca lucreaza la Red Bull in defavoarea germanului.

21/57 Liderul Rosberg intra pe linia standurilor pentru prima oprire programata. Germanul revine in cursa pe gumele medium, ceea ce inseamna ca ar mai putea opri o singura data. Hamilton revine la conducere.

19/57 Hamilton este primul dintre cei doi de la Mercedes care intra la boxe pentru prima schimbare programata. Rosberg ramane pe pista si va merge pe o strategie alternativa: "Mergi la limita in urmatoarele doua tururi".

18/57 Duel fabulos pentru prima pozitie intre Hamilton si Rosberg, pilotii care evolueaza practic intr-o alta liga. Rosberg a trecut in fata lui Hamilton cu un atac in primul viraj, dar nu a rezistat prea mult. Hamilton a raspuns dupa doar cateva viraje si a revenit la conducere. Doar cateva zecimi intre cei doi.

15/57 Ajuns pe locul sase prin jocul intrarilor la boxe, Vettel anunta prin radio ca a pierdut sistemul DRS.

14/57 Abandon pentru germanul Adrian Sutil de la Sauber.

13/57 Pit Stop pentru Alonso din pozitia a 9-a. Fostul campion mondial a inceput cursa cu gumele soft, iar acum aluneca in mijlocul plutonului pe 15. Kvyat face record pe tur - 1:40.160.

10/57 Button trece de Bottas dupa un atac curat si campionul mondial din 2009 ajunge in pozitia a cincea.

10/57 Diferenta uriasa intre Mercedes si restul plutonului. Primii doi clasati fac turul in 1:40.8, in timp ce de la locul trei in jos pilotii acopera turul in 1:42. 

10/57 Vettel a inceput cursa pe varianta mai lenta de pneuri si cu toate acestea reuseste sa se mentina in puncte, e drept la limita, dar pune presiune pe Alonso si rezista in fata lui Magnussen.

9/57 Magnussen se interpune ca un tampon intre cei doi echipieri de la Red Bull, Vettel al zecelea si Ricciardo al 12-lea. Australianul are probleme mari cu rusul Kvyat de la sora mai mica Toro Rosso.

8/57 Hamilton se desprinde la o secunda si jumatate in fata lui Rosberg, in timp ce Massa este din ce in ce mai presat de Perez. Sutil deschide seria intrarilor la boxe.

5/57 Hulkenberg l-a depasit pe Alonso si a urcat pe locul sapte.

4/57 Rosberg raspunde si bate cu patru zecimi de secunda timpul etalon impus anterior de Hamilton - 1:40.544. Cu toate acestea Hamilton pastreaza 1.2 secunde in fata coechipierului sau.

INFO: Incredibila plecarea lui Massa, care s-a strecurat pe langa Bottas si Perez ajungand pe trei la intrarea in primul viraj. Foarte frumoasa manevra brazilianului care isi relanseaza cariera la Williams dupa mai multi ani cenusii la Ferrari. Nu mai putin de patru locuri a avansat Massa la start.

3/57 Hamilton impune deja cel mai bun timp in cursa - 1:40.928.

2/57 Raikkonen reclama prin radio ca a fost din nou lovit de Magnussen in primul tur. Cei doi au mai avut un incident si la Sepang, cand Raikkonen a suferit o pana de cauciuc care l-a trimis la coada plutonului.

1/57 Hamilton pleaca foarte bine si il depaseste in primul viraj pe Rosberg. Duel intern la Mercedes pentru prima pozitie, in timp ce Massa si Perez se lupta pentru locul trei.

START in Marele Premiu din Bahrain.

18:00 Pilotii au plecat in turul de incalzire. Bun gasit prieteni ai Formulei 1 la cursa din Bahrain.

[news-105991]



TUR cu TUR Formula 1: Marele Premiu din Bahrain. Duel intern pentru victorie la Mercedes