Formula 1

TUR cu TUR Formula 1, Marele Premiu al Austriei

Ati urmarit live text duminica de la ora 15:00 Marele Premiu de Formula 1 al Austriei, cursa gazduita de spectaculosul circuit de la Spielberg. 

Ordinea la final: Hamlton, Verstappen, Raikkonen, Rosberg, Ricciardo, Button, Grosjean, Sainz, Bottas, Wehrlein.

FINAL: Hamilton castiga cursa, urmat de Verstappen, Raikkonen, Rosberg si Ricciardo. Au mai punctat Button, Grosjean, Sainz, Bottas si Wehrlein.

71/71 Contact intre Rosberg si Hamilton. Verstappen si Raikkonen trec de un Rosberg ramas fara aripa fata si pierde podiumul.

69/71 Final electrizant de cursa. Hamilton il ajunge pe Rosberg, iar in fata acestora se afla in duel direct pentru locul 10 Bottas si Wehrlein.

66/71 Hamilton face tot posibilul sa-l prinda din urma pe Rosberg. O secunda si jumatate intre cei doi coechipieri de la Mercedes.

61/71 Rosberg il ataca pe Verstappen si revine pe prima pozitie. Hamilton este si el aproape. Practic primii trei clasati sunt incadrati intr-o secunda.

57/71 Hamilton a incaltat un set de softuri rulate, in timp ce Rosberg a primit supersofturi noi. Britanicul si-a intrebat echipa prin radio de ce s-a optat pentru aceasta strategie.

56/71 Cei doi piloti de la Mercedes au oprit unul dupa altul pentru al doilea schimb de pneuri. Verstappen este liderul cursei, dar trebuie sa mai opreasca si olandezul.

53/71 Raikkonen il ajunge pe Ricciardo si pune presiune pe australian. Diferenta este de jumatate de secunda.

51/71 Hulkenberg intra la boxe si schimbe intreg setul de pneuri. Locul 14 pentru germanul de la Force India al doilea pe grila de start. Rosberg conduce cursa in fata coechipierului Hamilton cu un avans de 1.6 secunde.

33/71 Restart de cursa cu Rosberg la conducere. Penalizari de 5 secunde primite de Hulkenberg si Grosjean pentru depasirea vitezei pe linia boxelor.

27/71 Dezastru pentru Vettel si Ferrari. Roata dreapta spate a germanului a explodat pe linia dreapta din fata boxelor si astfel cvadruplul campion mondial este obligat sa abandoneze. Safety Car-ul este trimis in pista.

22/71 Opreste liderul Hamilton si are probleme cu prinderea rotii stanga spate. A pierdut o secunda acolo britanicul. Raikkonen conduce cursa urmat de Vettel.

21/71 Diferenta a crescut la 4.4 secunde intre primii doi clasati. Vettel nu este nici el departe. Singurul care a oprit dintre primii patru este Rosberg, aflat pe patru la 21 de secunde de lider.

14/71 Hamilton conduce cu 3.6 secunde in fata lui Raikkonen. Intre timp Rosberg a schimbat pneurile si coboara pe locul 15 in pluton.

10/71 Button intra in cele din urma la boxe pentru a schimba ultrasofturile si iese din puncte.

8/71 Raikkonen ajunge pe doi dupa depasirea lui Button. Britanicul este ajuns si depasit de Rosberg, iar liderul campionatului ajunge pe podium dupa un start de cursa extrem de alert.

6/71 Rosberg urca pe patru in fata lui Hulkenberg. Acesta din urma pierde si locul cinci in fata lui Verstappen.

3/71 Kvyat abandoneaza si de aceasta data pare a fi vorba de o problema tehnica. 

15:00 START de cursa. Hamilton isi apara prima pozitie dupa stingerea luminilor rosii. Button urca pe doi, iar Raikkonen este al treilea. Doua pozitii pierdute la start de Hulkenberg.

Din pole position porneste campionul mondial Lewis Hamilton de la Mercedes, urmat de germanul Nico Hulkenberg de la Force India-Mercedes.

Grila de start a suferit modificari dupa calificarile de sambata, piloti precum Nico Rosberg si Sebastian Vettel fiind penalizati cu pozitii la start.

Grila de start completa:

1. Hamilton - 2. Hulkenberg
3. Button - 4. Raikkonen
5. Ricciardo - 6. Rosberg
7. Bottas - 8. Verstappen
9. Vettel - 10. Massa
11. Gutierrez - 12. Wehrlein
13. Grosjean - 14. Alonso
15. Sainz - 16. Perez
17. Magnussen - 18. Kvyat
19. Ericsson - 20. Palmer
21. Haryanto - 22. Nasr
 



TUR cu TUR Formula 1, Marele Premiu al Austriei