Formula 1

TUR cu TUR Formula 1, Marele Premiu al Australiei. Dominare absoluta din partea Mercedes

Onlinesport.ro transmite live text, duminica dimineata, de la ora 7:00, Marele Premiu al Australiei de la Melbourne, prima cursa a sezonului 2015 in Formula 1. Vedeti mai jos cum arata grila de start, cu Lewis Hamilton in pole position.

Ordinea la final: Hamilton, Rosberg, Vettel, Massa, Nasr, Ricciardo, Hulkenberg, Ericsson, Sainz, Perez, Button.

FINAL de cursa. Hamilton trece linia de sosire invingator cu un avans de mai putin de 2 secunde in fata lui Rosberg. Podiumul este completat de Vettel, care bifeaza un loc trei promitator la debutul pentru Ferrari. Doar 11 masini au ajuns la final, cu Button reusind practic sa se tarasca spre linia de sosire in modesul monopost McLaren-Honda.

56/58 Ericsson il ataca si trece de Sainz intr-un duel pentru pozitia a 8-a.

51/58 Lupta pentru victorie pare incheiata dupa ce, in urma unui sprint sustinut, Hamilton mareste avansul fata de Rosberg la aproape 2.5 secunde.

46/58 Massa se apropie amenintator de Vettel. 2.9 secunde intre cei doi.

45/58 Doar 11 masini au mai ramas in cursa, dintre care primii cinci mai sunt in acelasi tur.

43/58 Probleme pentru Raikkonen la al doilea pit stop. Acesta pierde timp si aluneca pe locul 9 in clasament. Mai mult decat atat, Raikkonen abandoneaza cursa dupa ce roata stanga spate s-a desprins.

39/58 Hamilton conduce cu 1.7 secunde in fata lui Rosberg. Cursa inca nu este jucata la varf, desi Hamilton raspunde cu 1:31.134 simtind pericolul.

37/58 Rosberg corecteaza timpul etalon in cursa, cu 1:31.355.

36/58 Perez si Sainz se lupta pentru ultimul punct pus la bataie. Doar primii noua piloti mai sunt in acelasi tur.

34/58 Din pacate pentru el, Max Verstappen trage pe dreapta si abandoneaza. Doar 12 masini ramase in cursa.

33/58 Verstappen este ultimul pilot din puncte care efectueaza primul pit stop. Olandezul locul sase si revine in pista pe noua.

32/58 Ritm foarte bun pentru Raikkonen, finlandezul de la Ferrari stabilind cel mai rapid timp in cursa (1:31.523).

28/58 Button ajunge in puncte, pe locul 10, dar este ajuns din urma si presat de Perez.

27/58 Revenim la ordinea initiala, cu Hamilton in fata lui Rosberg dupa intrarea germanului la schimbul de pneuri.

26/58 Oprire la boxe si pentru liderul Hamilton. Avem un nou lider in persoana lui Rosberg, dar si acesta va trebui sa efectueze pit stopul.

25/58 Operatiune excelenta pentru Vettel, cvadruplul campion mondial reusind sa castige locul trei in fata lui Massa dupa intrarea la boxe. Probleme mari pentru Sainz la boxe, acesta pierzand secunde pretioase dupa ce roata stanga spate a refuzat sa iasa.

24/58 Ricciardo la boxe, urmeaza si Vettel. Mai fara pit stop doar pilotii Mercedes de pe primele doua locuri.

22/58 Massa, al treilea in cursa, intra la boxe. Vettel urca pe podiumul provizoriu. Massa revine pe cinci in spatele lui Ricciardo. Intre timp liderul Hamilton a stabilit cel mai bun timp in cursa.

17/58 Rosberg corecteaza cel mai bun timp in cursa (1:32.324) si mai castiga cateva zecimi in raport cu liderul Hamilton. 2.3 secunde intre cei doi.

16/58 Raikkonen il preseaza puternic pe Ricciardo. Este singurul duel de pe circuit in acest moment al cursei.

14/58 Steaguri galbene temporare dupa un contact intre Button si Perez, duelul pentru ultimul loc in cursa, al 13-lea.

12/58 Diferenta dintre primii doi clasati scade al 1.7 secunde. Pana la locul al treilea ocupa de Massa se casca o prapastie de sapte secunde, ceea ce arata ca Mercedes evolueaza inca din startul sezonului intr-o alta liga.

7/58 Primii patru s-au desprins usor de restul competitorilor. Incepand cu Nasr incepe practic al doilea pluton al cursei. O scurta incursiune in afara pistei pentru Perez, dar acesta oricum era ultimul in clasament.

5/58 Hamilton conduce cursa cu un avans de 2.3 secunde in fata lui Rosberg. Britanicul stabileste cel mai bun timp in cursa.

2/58 Doar 13 masini au mai ramas in cursa dupa un singur tur. Au abandonat Maldonado, Kvyat si Lotus.

1/58 Pilotul abandonat imediat dupa start este Pastor Maldonado. Acesta a lovit zidul exterior si a lasat monopostul intr-o pozitie periculoasa. Kimi Raikkonen a fost pilotul de la Ferrari implicat in incident.

START in cursa de la Antipozi. In fata se pastreaza pozitiile, dar in mijlocul plutonului un Lotus loveste zidul dupa un contact cu un Sauber si un Ferrari. SAFETY CAR pe circuit

7:00 Bun gasit prieteni ai Formulei 1 la prima intalnire din acest an cu o cursa din Marele Circ. La Melbourne s-a plecat in turul de incalzire cu doar 15 masini pe grila. Valtteri Bottas nu va lua startul in cursa.

Grila de start

Linia 1: Hamilton - Rosberg

Linia 2: Massa - Vettel

Linia 3: Raikkonen - Bottas

Linia 4: Ricciardo - Sainz jr.

Linia 5: Grosjean - Maldonado

Linia 6: Nasr - Verstappen

Linia 7: Kvyat - Hulkenberg

Linia 8: Perez - Ericsson

Linia 9: Button - Magnussen



TUR cu TUR Formula 1, Marele Premiu al Australiei. Dominare absoluta din partea Mercedes