Formula 1

Nico Rosberg, pole position in Rusia. Inca o problema tehnica pentru Lewis Hamilton

Pilotul german Nico Rosberg de la Mercedes a obtinut cel mai bun timp in calificarile Marelui Premiu de Formula 1 al Rusiei. Lewis Hamilton, campionul mondial in exercitiu, a abandonat dupa Q2 din cauza unor probleme la unitatea de putere a monopostului sau. Aceeasi problema il obliga sa abandoneze si in calificarile precedentului Grand Prix, in China.

Liderul campionatului dupa primele trei cursei, toate castigate, Rosberg n-a mai avut niciun rival la Soci, dupa ce coechipierul sau Lewis Hamilton a abandonat dupa a doua secventa a calificarilor.

Al doilea timp al calificarilor i-a apartinut lui Sebastian Vettel de la Ferrari, la sapte zecimi in urma lui Rosberg, insa cvadruplul campion mondial va lua startul duminica de pe pozitia a 7-a a grilei de start. Vettel a primit o penalizare de cinci pozitii din cauza schimbarii cutiei de viteze.

In aceste conditii al doilea la start va fi Valtteri Bottas de la Williams-Mercedes, pilot care a fost inregistrat cu al treilea timp in calificari.

Kimi Raikkonen (Ferrari) si Felipe Massa (Williams-Mercedes) se vor afla in linia a doua, urmati de Daniel Ricciardo (Red Bull-Renault) si Sergio Perez (Force India).

In ceea ce-l priveste pe Hamilton, campionul mondial din 2015 va lua startul din pozitia a 10-a alaturi de tanarul olandez Max Verstappen (Toro Rosso).

Vedeti mai jos rezultatele calificarilor din Rusia:

15:58 Cu mai putin de un minut si jumatate pana la finalul calificarilor Rosberg coboara din masina. Germanul de la Mercedes este sigur ca nu mai poate pierde prima pozitie.

15:53 Rosberg opreste cronometrul la 1:35.417 si este mai rapid cu opt zecimi fata de Vettel. Pe trei Bottas la peste o secunda.

15:49 Lovitura de teatru la Mercedes. Hamilton nu va participa in ultima parte a calificarilor din cauza unor probleme mecanice similare cu cele de la Shanghai din precedentul Mare Premiu.

15:40 S-a incheiat timpul alocat celei de-a doua secvente din calificari. Rosberg a ramas lider, urmat de Hamilton, Vettel, Raikkonen, Bottas, Massa, Perez, Verstappen, Ricciardo si Kvyat in ultima clipa spre entuziasmul fanilor din Rusia. Moment incredibil pentru Ricciardo, pilot a carui oglinda dreapta s-a rupt in timp ce australianul rula intr-un tur rapid. Pilotii eliminati sunt: Sainz, Button, Hulkenberg, Alonso, Grosjean si Gutierrez.

15:30 La al doilea tur, cel care a contat, Rosberg a coborat la 1:35.337. Urmeaza Hamilton la patru zecimi si Vettel la o secunda si doua zecimi.

15:27 A inceput a doua parte a calificarilor, iar Rosberg este primul pilot iesit pe circuit. Sainz impune cel dintai timp de referinta: 1:37.282.

15:18 Final de Q1 aici la Soci. Hamilton are cel mai bun timp, urmat de Rosberg, Vettel, Raikkonen, Bottas, Massa si Alonso. Pilotii eliminati sunt Magnussen, Palmer, Nasr, Wehrlein, Haryanto si Ericsson.

15:15 Hamilton ar putea fi penalizat pentru o iesire in afara pistei in virajul 2, astfel ca britanicul ar avea timpul de referinta anulat.

15:12 Raikkonen ajunge pe trei la mai putin de o secunda de cei doi de la Mercedes.

15:11 Hamilton coboara la 1:36.006 pe turul de circuit. Rosberg trimis din nou pe pozitia secunda la 113 miimi. Bottas este al treilea la 1.7 secunde.

15:07 Pilotii Mercedes urca la conducere, cu Hamilton in fata lui Rosberg pentru 166 de miimi. Hulkenberg impins pe trei la peste doua secunde.

15:05 Hulkenberg de la Force India impune cel dintai timp de referinta, 1:38.562.

15:00 A inceput sesiunea de calificari de la Soci.

In ultimele antrenamente libere de sambata la pranz pilotii Mercedes au dominat sesiunea, fiind singurii care au coborat sub un minut si 38 de secunde pe turul de circuit.

Hamilton 1'36.403
Rosberg 1'36.471
Vettel 1'37.007
Raikkonen 1'37.727
Massa 1'37.918



Nico Rosberg, pole position in Rusia. Inca o problema tehnica pentru Lewis Hamilton