Formula 1

Rosberg in pole position in Marele Premiu al Europei de la Baku. Hamilton a dat-o de gard

Nico Rosberg de la Mercedes a obtinut cel mai bun timp, sambata, in calificarile Marelui Premiu al Europei gazduit in premiera de strazile din Baku (Azerbaidjan). Germanul a dominat sesiunea si l-a final s-a clasat in fata lui Sergio Perez, Daniel Ricciardo si Sebastian Vettel. Campionul mondial Lewis Hamilton a lovit zidul si a abandonat sesiunea cu doua minute inaintea finalului.

Vedeti mai jos rezultatele calificarilor de la Baku:

17:08 Plecare din pole position pentru Rosberg, in timp ce Hamilton va fi al 10-lea la start.

17:07 Ricciardo incheie pe pozitia a 3-a si va lua startul in fata lui Vettel, al patrulea. Perez s-a clasat pe doi, insa in realitate va pleca de pe sapte in grila din cauza penalizarii de cinci locuri.

17:05 S-a reluat sesiunea pentru ultimele doua minute. Hamilton este afara din calificari. Pilotii mai au la dispozitie doar un tur rapid.

16:57 Hamilton loveste masina pe partea stanga intr-o zona din sectorul 2. Rosberg urca pe prima pozitie cu 1:42.758. Steag rosu pentru eroarea comisa de Hamilton cu 2 minute si 5 secunde inaintea finalului de sesiune.

16:54 Rosberg rateaza un viraj si este nevoit sa dea cu spatele pentru a reveni pe traseu. Perez are cel mai rapid timp al momentului, dar greii inca nu au iesit la rampa.

16:48 Start de Q3, ultima parte a calificarilor. Cei mai buni zece piloti se lupta pentru o pozitie cat mai buna pe grila de start in cursa de duminica.

16:40 Hamilton urca pe locul 2 la o secunde in spatele lui Rosberg moment in care se incheie si aceasta a doua parte a calificarilor. Pilotii eliminati sunt: Grosjean, Hulkenberg, Sainz, Alonso, Gutierrez si Nasr.

16:38 Eroare comisa de Hamilton in virajul 7 si acesta se afla in pericol de a rata prezenta in Q3.

16:32 Rosberg coboara la 1:42.520. Perez il urmeaza pe german la mare distanta, o secunda si 7 zecimi. Vettel al treilea la 1.9 secunde. Hamilton doar pe sapte la peste doua secunde.

16:25 S-a reluat sesiunea de calificari cu a doua secventa.

16:20 Se termina prima parte a calificarilor. Rosberg si Hamilton de la Mercedes pe primele doua pozitii. Pilotii eliminati sunt: 17 Haryanto; 18 Wehrlein; 19 Button; 20 Ericsson; 21 Magnussen; 22 Palmer

16:13 Rosberg si-a ameliorat timpul de referinta la 1:43.685. Diferenta fata de Hamilton ajunge la peste jumatate de secunda. Perez al treilea la sapte zecimi.

16:08 Intre timp Ricciardo a urcat pe trei la patru zecimi de liderul momentului, Rosberg.

16:07 Grosjean rateaza zona de franare si iese de pe trasa ideala pe sectorul provocand un prim steag galben. Pilotul de la Haas revine fara probleme in pista.

16:04 Rosberg impune primul timp de referinta la 1:44.136. Este cel mai rapid timp din intregul week-end. Acesta ii devanseaza pe Hamilton la 129 de miimi si Kvyat la peste 2 secunde.

INFO: Perez va fi retrogradat cinci locuri pe grila de start pentru schimbarea cutiei de viteze.

16:00 Incepe sesiunea de calificari de la Baku. O sesiune care se desfasoarea pe pista uscata.

Lewis Hamilton a fost cel mai rapid pilot, vineri, in primele doua sesiuni de antrenamente libere, de fiecare data acesta devansandu-l pe coechipierul sau Nico Rosberg.

Cei doi sunt despartiti in clasamentul pilotilor de doar 9 puncte, Rosberg fiind in cadere libera dupa ultimele doua curse.



Rosberg in pole position in Marele Premiu al Europei de la Baku. Hamilton a dat-o de gard