Formula 1

Lewis Hamilton, victorie autoritara in Marele Premiu al Canadei

Pilotul Lewis Hamilton de la Mercedes a castigat, duminica, de o maniera categorica Marele Premiu al Canadei de la Montreal, rezultat in urma caruia si-a consolidat prima pozitie in clasamentul general.

Hamilton a plecat din pole position si niciun moment nu a avut prima pozitie periclitata, chiar daca in a doua parte a cursei coechipierul sau, Nico Rosberg, a presat puternic si s-a apropiat la o secunda.

Campionul mondial din 2014 a pilotat fara eroare si de aceasta data comunicarea cu echipa de la standuri nu a mai lasat loc de surprize nedorite precum cea de la Monte-Carlo.

Pe ultima treapta a podiumului s-a clasat finlandezul Valtteri Bottas de la Williams-Mercedes, pilot care a profitat de eroare lui Kimi Raikkonen (Ferrari) si practic a mostenit un loc fara niciun fel de lupta.

Pilotii de la Ferrari au completat topul cinci, cu Raikkonen pe patru si Sebastian Vettel pe cinci. Acesta din urma a realizat a avut serios de lucru pentru a reveni din pozitia a 18-a a grilei de start.

Vettel a schimbat pneurile in primele tururi ale cursei, cand se afla prin in probleme de trafic, a revenit la coada plutonului, de unde apoi s-a lansat intr-o cascada de depasiri pana pe pozitia de la final.

Nici nu ar fi putut obtine mai mult de la aceasta cursa cvadruplul campion mondial, cel care a avut parte si de un duel mai incins cu Nico Hulkenberg, pilotul de la Force India, care a pierdut controlul monopostului si s-a rasucit pe pista in ultima sicana.

Au mai incheiat in puncte pilotii Felipe Massa, Pastor Maldonado, Nico Hulkenberg, Daniil Kvyat si Romain Grosjean.

Hamilton si-a majorat la 17 puncte avansul fata de Rosberg in fruntea clasamentului pilotilor, in timp ce la constructori Mercedes a ajuns la 105 puncte in fata celor de la Ferrari.

  • Clasament piloti: Hamilton (151) Rosberg (134) Vettel (108) Raikkonen (72) Bottas (57) Massa (47) Ricciardo (35)
  • Clasament constructori: Mercedes (285) Ferrari (180) Williams (104) Red Bull (54) Lotus (23) Sauber (21)

Pentru Hamilton acesta este al patrulea succes din cariera la Montreal, britanicul de la Mercedes fiind cel mai titrat pilot in activitate in Marele Premiu al Canadei.

Mai mult decat atat, Hamilton a ajuns la al 14-lea podium consecutiv in Formula 1, fiind al treilea la acest capitol intr-o ierarahie a tuturor timpurilor dominata de Michael Schumacher (19) si Fernando Alonso (15).



Lewis Hamilton, victorie autoritara in Marele Premiu al Canadei