Formula 1

Lewis Hamilton castiga in Belgia. Podium in extremis pentru Lotus

Lewis Hamilton a castigat, duminica, Marele Premiu de Formula 1 al Belgiei, dupa ce a condus fara eroare de la un capat la celalalt. Podiumul a fost completat de Nico Rosberg, al doilea echipier de la Mercedes, si de Romain Grosjean de la Lotus.

Hamilton a plecat excelent din pole position si, dupa ce l-a pus la punct pe indraznetul Perez, a dictat ritmul in fruntea cursei.

Fara a fi din cale afara de spectaculoasa, cursa de la Spa-Francorchamps a fost dominata de pilotii Mercedes, nicio alta echipa nereusind sa conteste primele doua pozitii ale gruparii germane.

Plecat al 9-lea de pe grila, germanul Sebastian Vettel a ajuns pe pozitia a 3-a la capatul unei strategiii foarte bune, numai ca pilotul de la Ferrari a pierdut podiumul in chiar ultimul tur.

O pana de cauciuc pe dreapta spate i-a naruit lui Vettel clasarea pe podium chiar cand acesta lupta cu toate fortele pentru tinerea la distanta a lui Grosjean.

Francezul a profitat si a obtinut locul al treilea fara niciun fel de lupta, aducand cel mai bun rezultat al sezonului pentru Lotus-Mercedes, echipa care in 2014 a avut unul dintre cele mai slabe sezoane din istorie.

De la Abu Dhabi 2013 un pilot Lotus nu a mai urcat pe podium. Atunci acelasi Grosjean incheia pe doi in cursa din Emirate.

In ceea ce-i priveste pe cei de la Mercedes ca echipa de sine statatoare, acestia obtin prima lor victorie la Spa-Francorchamps dupa 60 de ani.

Ierarhia pilotilor dupa cursa din Belgia arata astfel: Hamilton (227) Rosberg (199) Vettel (160) Raikkonen (82) Massa (82) Bottas (79).

La constructori clasamentul se prezinta in felul urmator: Mercedes (426) Ferrari (242) Williams (161) Red Bull (108) Lotus (50).

Rezultate Marele Premiu al Belgiei:

[news-115412]



Lewis Hamilton castiga in Belgia. Podium in extremis pentru Lotus