Formula 1

Hamilton castiga in Singapore si redevine liderul clasamentul general

Lewis Hamilton a obtinut victoria, duminica, in Marele Premiu din Singapore la capatul unei curse pe care a condus-o de la inceput si pana la sfarsit cu exceptia intrarilor sale la boxe.

Hamilton a avut o strategie brilianta si chiar daca a avut cu o oprire mai mult decat a celorlalti piloti urmaritori, britanicul a reusit in final sa treaca linia de sosire in prima pozitie fara nicio emotie.

Sebastian Vettel a fost liderul cursei pentru un tur, dupa ultima oprire la boxe a lui Hamilton, dar germanul nu a rezistat in fata pilotului de la Mercedes si a trebuit sa se multumeasca cu pozitia a doua.

Pentru Vettel acest loc doi echivaleaza cu cea mai buna clasare din acest sezon.

Pe trei a incheiat Daniel Ricciardo, pilot care trebuie luat din ce in ce mai mult in calcule pentru titlul mondial, in timp ce Fernando Alonso a fost al patrulea, in coasta celor de la Red Bull.

Spaniolul a cochetat cu pozitia secunda in cursa, dar neutralizarea impusa in turul 31 din cauza mexicanului Sergio Perez a jucat in defavoarea lui Alonso. Acesta a pierdut trei pozitii.

Pentru Nico Rosberg, liderul clasamentului general al pilotilor inaintea cursei din Singapore, a fost o cursa de cosmar.

Germanul a ramas blocat pe grila de start inaintea turului de incalzire si a luat startul de pe linia boxelor, practic ultimul in cursa.

Dupa ce recuperase doar doua pozitii, Rosberg s-a retras la boxe unde a abandonat.

In urma retragerii din cursa si a victoriei lui Hamilton acesta din urma a preluat conducerea in clasamentul general al pilotilor cu un avans de trei puncte in fata lui Rosberg.

Pana la finalul campionatului mai sunt puse in joc inca 150 de puncte.

[news-109527]



Hamilton castiga in Singapore si redevine liderul clasamentul general