Formula 1

Hamilton a ignorat ordinele de echipa in Marele Premiu al Ungariei

Pilotul britanic Lewis Hamilton a nesocotit ordinele de echipa in timpul cursei de pe Hungaroring, ruinand astfel sansele coechipierului sau Nico Rosberg la obtinerea victoriei.

De trei ori a fost anuntat prin radio Hamilton ca trebuie sa-i cedeze pozitia in cursa lui Rosberg, pilot care mergea pe o strategie diferita, dar fostul campion mondial a decis sa ignore toate mesajele de la boxa echipei Mercedes.

Hamilton a plecat in cursa maghiara de pe locul 20 si a incheiat al treilea chiar in fata lui Rosberg, reusind sa-i smulga acestuia trei puncte in clasamentul general.

“Am fost in aceeasi cursa cu el, iar daca il lasam sa treaca ar fi avut oportunitatea de a se desprinde”, a spus Hamilton dupa cursa.

“M-a socat decizia echipei de a-mi cere sa-l las sa treaca, dar sunt bucuros ca am luat hotararea cea dreapta. Doar concuram pentru mine, nu pentru el”, a mai declarat Hamilton.

Doar 11 puncte mai pastreaza Rosberg in fata lui Hamilton in fruntea clasamentului pilotilor la intrarea in pauza de vara, iar a doua jumatate a sezonului se anunta una foarte disputata si tensionata.



Hamilton a ignorat ordinele de echipa in Marele Premiu al Ungariei