Formula 1

FIA il scoate vinovat pe Bianchi pentru accidentul din Japonia

Federatia Internationala de Automobilism a emis un raport de aproape 400 de pagini despre cauzele accidentului in care a fost implicat pilotul francez Jules Bianchi in Marele Premiu al Japoniei de la Suzuka.

Potrivit anchetatorilor FIA “Bianchi nu a incetinit suficient pentru a evita pierderea controlului intr-o zona semnalizata cu steaguri galbene”.

De asemenea, in raportul mentionat mai sus se mai precizeaza ca, din cauza apei scurse pe pista, traiectoria virajului sapte a devenit mai stransa si astfel pilotii Adrian Sutil si Jules Bianchi au pierdut acolo controlul monoposturilor.

Cei de la FIA mai apreciaza ca leziunile suferite de Bianchi la cap nu ar fi fost mai mici daca monopostul ar fi fost unul acoperit, asa cum au sustinut mai multe voci din Formula 1 dupa producerea accidentului.

Astfel FIA vrea sa elimine din start orice initiativa viitoare de a inchide monoposturile de Formula 1 precum sunt prototipurile de anduranta din seria Le Mans.

Bianchi, 25 ani, s-a aflat in coma profunda mai multe saptamani la un spital din Japonia, insa starea lui s-a imbunatatit si familia a reusit sa-l readuca in Franta pentru a continua tratamentul. Situatia pilotului de la Marussia ramane insa una extrem de complicata.



FIA il scoate vinovat pe Bianchi pentru accidentul din Japonia