Formula 1

Fernando Alonso regreta ca n-a plecat mai devreme de la Ferrari

Fostul campion mondial Fernando Alonso a inceput in acest an o noua aventura in Formula 1, punand umarul la ridicarea echipei McLaren alaturi de motoristul japonez Honda.

Inceputul nu a fost deloc usor si doar ultimele curse au mai indulcit din amaraciunea rezultatelor slabe din debut.

Privind in urma, Alonso regreta ca nu a plecat mai devreme de la Ferrari, echipa care nu a reusit in ultimii cinci ani sa-i puna la dispozitie o masina suficient de competitiva pentru a obtine titlul mondial.

Alonso si Ferrari au fost in doua randuri foarte aproape de obtinerea campionatului, dar de fiecare data Sebastian Vettel s-a dovedit a fi mai puternic.

“Masina nu a fost deloc competitiva si lucrurile au devenit din ce in ce mai triste. Probabil sa plec cu un an sau doi mai devreme ar fi fost decizia cea mai buna, desi toata lumea stie ca am incercat totul pena la finalul fiecarei curse”, a declarat Alonso intr-un interviu pentru CNN.

De trei ori vicecampion mondial cu Ferrari, in 2010, 2012 si 2013, Alonso spune ca s-a saturat de aceasta postura si de aceea a decis sa plece la finalul sezonului 2014.

“Dupa cinci ani la Ferrari, sa fiu mereu al doilea, cred ca a fost de ajuns pentru mine”, a completat pilotul spaniol.

La McLaren-Honda cu siguranta nu va fi al doilea la finalul acestui sezon, dar Alonso spera intr-o revenire puternic in 2016, cand propulsorul Honda va atinge o maturitate care sa-i permita clasari in top.



Fernando Alonso regreta ca n-a plecat mai devreme de la Ferrari