Formula 1

Duelul pentru suprematie intre Mercedes si Ferrari prin ochii lui Niki Lauda

Fostul campion mondial din Formula 1 a analizat disputa dintre cele doua echipe de top inaintea startului noului sezon, iar in opinia consultantului de la Mercedes echipa germana va avea in Ferrari un concurent puternic in 2016.

"Diferenta s-a schimbat. Anul trecut aveam sase zeicimi de secunda avantaj, insa in acest an va fi mult mai stransa. Avantajul nostru poate fi unul de cel mult doua zecimi, asa ca orice se poate intampla", a spus Lauda pentru Gazzetta dello Sport.

"Daca Nico Rosberg va incepe acest campionat cum l-a terminat pe cel din 2015, cu sase pole-uri si trei victorii, atunci vom avea o situatie interesanta. Cred ca Sebastian Vettel (Ferrari) are capacitatea sa stea aproape de pilotii nostri (Lewis Hamilton si Nico Rosberg)", mai crede Lauda.

In opinia lui Lauda nici echipa Red Bull nu trebuie scoasa complet din calcule.

"Cei de la Red Bull au de asemenea o masina rapida si recunosc ca ne-ar putea pune probleme pe circuite precum cele din Monaco si Singapore", a mai spus Lauda.

Despre progresele facute de McLaren dupa primul an cu motoarele Honda Lauda crede ca echipa britanica va deveni cu adevarat una care sa conteste suprematia Mercedes si Ferrari abia in 2017.

Ferrari a avut timpii de referinta in cele doua sesiuni ale testelor de iarna de la Barcelona, dar impresia generala este ca Mercedes nu si-au aratat adevaratul potential.

Noul sezon de Formula 1 debuteaza la finalul acestei saptamani in Australia. Calificarile (sambata de la 8:00 intr-un nou format) si cursa (duminica de la 7:00) vor fi live text pe onlinesport.ro

Formula 1 va fi transmisa in urmatorii doi ani in Romania de posturile Digi Sport si Dolce Sport.

Acum in varsta de 67 ani, Niki Lauda are in palmares 171 de starturi in Formula 1 si trei titluri mondiale, doua cu Ferrari (1975,1977) si unul cu McLaren (1984).



Duelul pentru suprematie intre Mercedes si Ferrari prin ochii lui Niki Lauda