Formula 1

Circuitul american de la Austin a primit unda verde pentru cursa de Formula 1

Ultimele obstacole în calea revenirii Formulei 1 pe pamânt american au fost îndepartate si Marele Premiu al Statelor Unite se va desfasura conform programului initial la jumatatea lunii noiembrie la Austin.

Charlie Whiting, delegatul FIA si directorul curselor de Formula 1, a vizitat traseul de la Austin, Texas, si s-a declarat mai mult decât multumit de cele vazute la fata locului.

”Tot ce am vazut este construit la cele mai înalte standarde si progresul facut dupa ultima vizita aici este impresionant. Baietii au facut o treaba excelenta. Circuitul este pur si simplu fantastic. Constructia este una de cea mai înalta calitate, asa cum ne-am si asteptat de altfel”, a declarat Whiting.

Traseul de la Austin are o lungime de 20 de viraje si a costat 180 milioane de dolari.

Construit de celebrul designer german Hermann Tilke dupa ultimele standarde în materie, traseul de la Austin are 20 de viraje si reprezinta specialistilor o mixtura între circuitele de la Silverstone si Istanbul.

Marele Premiu al Statelor Unite se va desfasura pe 18 noiembrie cu o saptamâna înaintea finalului programat la Interlagos în Brazilia.

Ultima data Formula 1 a ajuns în Statele Unite pe traseul din Indianapolis, iar din 2013 este posibil ca un alt traseu sa intre în calendar. Este vorba de un circuit stradal în New Jersey.



Circuitul american de la Austin a primit unda verde pentru cursa de Formula 1