Formula 1

Bernie Ecclestone propune o noua schimbare majora in Formula 1

Boss-ul Formulei 1, Bernie Ecclestone, cauta in permanenta variante pentru readucerea spectacolului in Marele Circ, a spectatorilor in tribune si, poate cel mai important pentru el, a sponsorilor in paddock.

Actuala formula din Formula 1 nu genereaza efectele scontate, iar Ecclestone o spune tare si raspicat ca in viitorul cat mai apropiat cel mai important campionat motorizat din lume ar trebui sa revina la motoarele V8.

Potrivit viziunii lui Ecclestone, spectacolul ar fi garantat intr-un campionat de Formula 1 cu motoare V8 care sa genereze pana la 1000 de cai putere pentru fiecare monopost.

“Trebuie sa revenim la motoarele ale caror costuri sunt rezonabile. Trebuie sa intervenim urgent in acest sens. Trebuie doar sa luam motoarele V8 si sa le modificam prin cresterea puterii acestora pana la aproape 1000 de cai putere. Oamenii se vor intoarce, spectacolul va reveni, la fel si sponsorii”, a declarat Ecclestone in Gazzetta dello Sport.

“Formula 1 nu este doar tehnologie, ci placere. Trebuie sa ne gandim si la cei care cumpara un bilet si care vor sa urmareasca un spectacol. Banii sunt ca intr-un circuit: oamenii cumpara bilete, organizatorii platesc catre noi, care la randul nostru platim echipele impreuna cu drepturile de televizare”, a mai spus Ecclestone.

In prezenta formula cu motoare V6 turbo, Formula 1 este dominata de o singura echipa, Mercedes, care in acest an are parte de o concurenta datatoare de speranta in perspectiva spectacolului din partea celor de la Ferrari. Un constructor precum Honda, revenit in Marele Circ, se afla deocamdata la ani lumina in spate, ani luminia cuantificati in 2-3 secunde pe fiecare tur de circuit parcurs.



Bernie Ecclestone propune o noua schimbare majora in Formula 1