Formula 1

Banca ii refuza lui Ecclestone suma compensatorie si ii cere $400 de milioane

Problemele sefului F1, Bernie Ecclestone, nu s-au incheiat inca. Inainte sa isi incheie procesul de coruptie de la Munchen, Ecclestone era de acord sa plateasca o compensatie de 25 de milioane de euro unei bancii de stat germane, BayernLB.

Numai ca banca a refuzat sa primeasca suma respectiva de la Eccletone. Banii reprezentau nu o recunoastere a vinei, ci o compensare pentru banca BayernLB dupa incarcerarea lui Gerhard Gribkowsky (persoana banuita a fi fost mituita de Ecclestone si omul care a declansat cazul de coruptie).

[news-108653]

Motivul refuzului celor de la BayernLB este ca aceasta banca i-a platit lui Ecclestone nici mai mult nici mai putin decat $41 de milioane de euro ca taxa de consultatie in vanzarea drepturilor tv ale F1.

Banca avea o pretentie financiara de $400 de milioane ca daune morale cerute lui Ecclestone si Gribkowsky, o suma care sa includa si o subevalurea pretului actiunilor pusa la cale de cei doi.

Un purtator de cuvant al BayernLB a confirmat agentiei de stiri DPA respingerea ofertei, ceea ce inseamna ca Ecclestone trebuie sa creasca suma sau i se va deschide un nou proces in care sa i se ceara daunele de aproape o jumatate de miliard de dolari.

Ecclestone are o avere de peste 3 miliarde de euro.

[news-108639]



Banca ii refuza lui Ecclestone suma compensatorie si ii cere $400 de milioane