Formula 1

TUR cu TUR Formula 1, Marele Premiu al Ungariei

Ati urmarit astazi live text pe onlinesport.ro de la ora 15:00 Marele Premiu de Formula 1 al Ungariei, cursa care l-a avut in pole position pe Nico Rosberg de la Mercedes.

Clasament cursa: Ricciardo, Alonso, Hamilton, Rosberg, Massa, Raikkonen, Vettel, Bottas, Vergne, Button

FINAL Ricciardo castiga in Ungaria urmat de Alonso, Hamilton si Rosberg. Bucurie la Ferrari de parca ar fi castigat cursa. 

70/70 Alonso rezista cu cele doua monoposturi Mercedes in carca lui. Spaniolul profita de lupta interna dintre Hamilton si Rosberg. Se dau lupte grele pentru podium, in timp ce Ricciardo pare scapat in castigator.

69/70 Ricciardo se distanteaza rapid la peste trei secunde. Hamilton este ca o umbra in spatele lui Alonso, iar din spate vine tare si Rosberg. Ce final de cursa.

68/70 Ricciardo este noul lider al cursei dupa depasirea lui Alonso pe franare la capatul liniei de start/sosire.

66/70 Hamilton pierde pozitia a doua in fata lui Ricciardo si pleaca in urmarirea lui Alonso. Spaniolul rezista in continuare in pozitia de lider. Inca trei tururi din aceasta cursa.

65/70 Ricciardo il ataca pe Hamilton si rateaza intrarea intr-un viraj de stanga. Profita Alonso si mai castiga cateva zecimi. Rosberg este mai rapid cu aproape trei secunde pe tur fata de primii trei clasati. Inca 14 secunde de recuperat pentru german.

64/70 Duel electrizant in trei pentru victorie in Ungaria. Alonso conduce in fata lui Hamilton si Ricciardo.

62/70 Alonso este ajuns de Hamilton si Ricciardo. Spaniolul trage cu dintii de aceasta prima pozitie cu opt tururi pana la final, dar amenintarea lui Hamilton este uriasa.

60/70 Rosberg ataca dezlantuit si trece de Raikkonen. Urmatoarea "victima" se anunta a fi Massa. Intre timp Alonso ramane la conducerea cursei cu zece tururi pana la final.

57/70 Pit stop pentru Rosberg si acesta revine pe un set nou de gume soft.

55/70 Liderul Ricciardo schimba din nou pneurile si pierde prima pozitie in fata lui Alonso. Acesta are trei secunde avans in fata lui Hamilton.

42/70 Duel electrizant pentru pozitia a 8-a intre Raikkonen si Vettel. Finlandezul de la Ferrari s-a aparat exemplar si pastreaza locul in fata campionului mondial.

40/70 Hamilton nu rezista mai mult de un tur pe circuit in pozitia de lider si este nevoit sa schimbe pneurile. Ricciardo este noul lider, urmat de Massa.

39/70 Liderul Alonso intra la boxe si Hamilton ramane lider. Alonso revine pe pista in spatele lui Raikkonen.

38/70 Rosberg il ataca la interior pe Bottas si-l obliga pe acesta sa iasa de pe trasa ideala. Locul 9 pentru germanul de la Mercedes.

35/70 Alonso pierde 1.2 secunde numai pe un singur tur in fata lui Hamilton. La cum stau lucrurile este greu de crezut ca spaniolul de la Ferrari va rezista in fata britanicului.

34/70 Hamilton urca pe doi intr-o cursa inceputa de britanic de pe linia standurilor. Sase secunda intre liderul Alonso si Hamilton.

33/70 Rosberg intra la boxe si iese din topul 10, in timp ce Vettel trece foarte aproape de un accident major. Campionul mondial a pierdut spatele pe linia de start/sosire, s-a rasucit complet si de putin a ratat impactul cu zidul de protectie.

30/70 Alonso are 2.3 secunde unui Vergne din ce in ce mai presat de Rosberg.

26/70 Restart de cursa cu Alonso in frunte. Urmeaza Vergne si Rosberg. Plutonul este compact si fiecare pandeste pasul gresit al pilotului din fata.

24/70 Liderul Ricciardo profita de aceasta neutralizare si efectueaza o noua oprire. Ramane pe gumele soft. Schimba si Massa. Alonso ramane lider si ramane de vazut ce carte va juca spaniolul.

23/70 Perez se face praf pe linia de start/sosire si Safety Car-ul intra pentru a doua oara pe circuit. O multime de resturi din monopostul Force India au ramas pe trasa ideala.

20/70 Hamilton il preseaza puternic pe Vettel pentru pozitia a 6-a. Intre timp Alonso se apropie la opt zecimi de Massa si poate folosi DRS-ul.

18/70 Alonso se simte cel mai bine in aceste conditii de cursa si stabileste cel mai bun timp in cursa - 1:30.977.

16/70 Button intra la boxe pentru a schimba pneurile, moment in care Ricciardo primeste bonus prima pozitie.

15/70 Hamilton a profitat de neutralizare si urca puternic in puncte fiind unul dintre cei mai combativi piloti.

13/70 Cursa este reluata in acest moment cu Ricciardo in pozitia de lider, dar australianul nu ramane pentru mult timp in fata. Button il depaseste si este lider.

11/70 Pista uda face o noua victima. Francezul Grosjean de la Lotus loveste si el sub steag galben (!) si masina de siguranta va ramane pe circuit.

10/70 Intreaga ierarhie este bulversata de aceasta neutralizare. Ricciardo este noul lider urmat de Button, iar Rosberg este doar al cincilea.

8/70 Cursa este neutralizata dupa un accident urat suferit de suedezul Ericsson (Caterham). Steaguri galbene si Safety Car-ul intra in pista. Avansul lui Rosberg se topeste dintr-odata si multi piloti intra la boxe. Pneuri soft pentru Ricciardo si australianul isi joaca sansa ca la loterie. Soft si pentru Hamilton.

6/70 Probleme pe franare si pentru liderul Rosberg. Acesta a iesit larg in primul viraj si a parasit trasa ideala, insa avansul de peste 9 secunda i-a permis germanului sa se mentina la conducere.

4/70 Cursa infernala pentru Hamilton in spatele plutonului. Dupa o scurta incursiune in decor, britanicul mai urca o pozitie si ajunge pe 17.

3/70 Dupa doar trei tururi parcurse liderul Rosberg pune patru secunde in fata principalului urmaritor, Bottas de la Williams.

2/70 Hamilton raporteaza o problema cu franele si este indemnat de la boxe sa treaca pe "modul rece". Alonso are probleme cu aderenta in acest inceput alunecos de cursa. 

START in cursa de pe Hungaroring. Rosberg porneste foarte bine si ramane pe prima pozitie. Vettel este depasit de Bottas si ajunge pe trei, in timp ce Hamilton face o scurta incursiune in afara pistei.

15:00 Monoposturile se pun in miscare pentru turul de incalzire. Rosberg este "incaltat" cu pneuri intermediare, varianta aleasa de toti pilotii, inclusiv de Hamilton care pleaca de pe linia boxerlor. Un Toro Rosso ramane blocat pe linia de start. Este vorba de rusul Kvyat.

14:59 Pista este uda in marea sa parte dupa ce ploaia a cazut inaintea startului. Sunt 21 de grade Celsius in aer si nu mai mult de 29 de grade la nivelul pistei. Urmatoarea aversa de ploaie este asteptata in 20 de minute.

14:57 Bun gasit prieteni ai Formulei 1. In urmatoarele aproape doua ore vom urmari impreuna Marele Premiu al Ungariei de pe Hungaroring.

Sebastian Vettel de al Red Bull este al doilea pe grila si poate pune presiune la start pe Rosberg, in timp ce in spatele grilei Lewis Hamilton (21) si Kimi Raikkonen (17) vor face tot posibilul pentru a castiga cat mai multe pozitii la start.

Astfel, ne asteapta un inceput de cursa foarte interesant, cu dueluri dintre cele mai taioase.

Cursa din Ungaria trage cortina peste prima jumatate a sezonului, unul dominat autoritar de echipa Mercedes prin cei doi piloti, Nico Rosberg si Lewis Hamilton.



TUR cu TUR Formula 1, Marele Premiu al Ungariei