Formula 1

TUR cu TUR Formula 1, Marele Premiu al Belgiei

Ati urmarit astazi, live text pe Onlinesport.ro de la ora 15:00, Marele Premiu al Belgiei de la Spa-Francorchamps.

CLASAMENT: Ricciardo, Rosberg, Bottas, Raikkonen, Vettel, Magnussen, Button, Alonso, Perez, Kvyat
Abandonuri: Maldonado, Lotterer, Grosjean, Hamilton

FINAL de cursa. Ricciardo castiga la Spa-Francorchaps si bifeaza a treia victorie in 2014. Rosberg incheie pe doi, urmat de Bottas.

44/44 Se intra in ultimul tur. Vettel incearca si el sa treaca de Magnussen, insa este imposibil de depasit acest tanar danez de la McLaren. Alonso pierde si locul sapte in fata lui Button.

43/44 Alonso incearca un exterior, dar este scos de Magnussen si Vettel profita imediat urcand pe sase in fata spaniolului.

43/44 Cu doua tururi inainte de final Ricciardo mai pastreaza 6.2 secunde in fata lui Rosberg. Dueluri tari in spate pentru locul cinci. Magnussen, Alonso, Vettel si Button se bat acolo.

40/44 Hamilton abandoneaza si pierde nu mai putin de 18 puncte in raport cu Rosberg in aceasta cursa. La aceste rezultate Rosberg se distanteaza la 29 de puncte in fata britanicului.

39/44 Emotii pentru Rosberg intr-un viraj de mare viteza. Acesta a redresat in ultimul moment monopostul si ramane in cursa de urmarire a liderului. Germanul reduce la 17 secunde diferenta care il separa de Ricciardo. Intre timp Bottas l-a lipit pe Raikkonen si o depasire pare iminenta.

36/44 Sunt peste 21 de secunde intre liderul Ricciardo si Rosberg. 

36/44 Rosberg nu asteapta prea mult si revine asupra lui Bottas. Urmatoarea "victima" este Raikkonen.

35/44 Ultimul pit stop pentru Rosberg si Vettel. Rosberg iese in fata lui Bottas, dar trece fara probleme de german.

34/44 Ultimele zece tururi ale cursei. La varf situatia este relativ stabila. Ricciardo conduce cu un avans linistitor, insa Rosberg ramane o amenintare constanta. Pentru ultima treapta a podiumului se lupta doi finlandezi: Raikkonen si Bottas.

33/44 Ricciardo conduce cu 3.6 secunde in fata lui Rosberg.

29/44 Este randul lui Bottas sa efectul pit stopul obligatoriu si finlandezul de la Williams cedeaza prima pozitie dupa numai un tur.

28/44 Schimbare de lider. Ricciardo a intra la standuri pentru schimbul de pneuri si i-a cedat pozitia fruntasa lui Bottas. Rosberg se apropie si el amenintator.

25/44 Moment foarte bun al cursei pentru Rosberg. Acesta il depaseste fara probleme si pe Alonso pe lunga linie dreapta care urmeaza celebrului viraj Eau Rouge.

24/44 Rosberg urca pe patru dupa un duel in linie dreapta cu Button. Diferenta de putere evidenta in favoarea germanului de la Mercedes.

22/44 Raikkonen este chemat la boxe pentru a trece pe varianta medium a pneurilor Pirelli. In spate Alonso trage din greu pentru a-l depasi pe Magnussen. Danezul de la McLaren rezista cu brio pana acum.

20/44 Al doilea pit stop programat si pentru Rosberg. Germanul iese din puncte in timp ce Bottas incearca un atac asupra lui Vettel pentru locul trei.

19/44 Ricciardo conduce cu un avans de peste 5 secunde in fata lui Raikkonen.

18/44 Dupa 15 tururi Hamilton revine la boxe si pune pneurile soft. Acesta reia cursa de urmarire de pe pozitia a 19-a.

17/44 Rosberg incearca un atac la exterior asupra lui Vettel in ultima sicana a circuitului. Franeaza violent si pierde cateva zecimi, oferindu-i lui Bottas sansa unui atac. Finlandezul de la Williams profita si il depaseste pe german in linie dreapta.

14/44 Ricciardo preia conducerea cursei dupa intrarea la boxe a lui Button. Acesta este urmat de Raikkonen si Vettel.

13/44 Alonso si Bottas au efectuat primul pit stop al cursei, moment in care Button ajunge lider. Britanicul trebuie sa intre si el pentru primul schimb de pneuri.

STOP&GO Cinci secunde penalizare dictata impotriva lui Alonso pentru intarzierea plecarii in turul de incalzire.

11/44 Pit stop si pentru Vettel din pozitia secunda. Bottas urca pe doi. Rosberg are probleme dupa ce un material textil s-a agatat de antenele din partea frontala a monopostului si ii flutura germanului chiar prin dreptul castii.

9/44 Liderul Rosberg intra la boxe. Trece pe gume medium si schimba eleronul fata. Ricciardo este acum lider, in timp ce Rosberg pierde o pozitie in raport cu Raikkonen, pilot care intrase in acelasi timp cu el la pit stop.

8/44 Bottas il depaseste pe Alonso si urca in pozitia a patra. Cele doua masini Ferrari ruleaza acum una dupa alta.

7/44 Cu eleronul fata distrus partial, liderul Rosberg nu se poate distanta la mai mult de 7 zecimi in fata lui Ricciardo.

6/44 Hamilton ocupa locul 19 si incepe cursa de recuperare pentru revenirea in fruntea plutonului. Intre timp Alonso s-a apropiat la patru zecimi de Vettel, pilot depasit de Ricciardo in urma unei erori minore intr-un viraj.

5/44 Cel mai rapid pilot in cursa este acum Ricciard - 1:55.694.

4/44 Ricciardo il depaseste pe Alonso si din spate se apropie amenintator Bottas.

3/44 Alonso este cel mai rapid pilot din cursa, cu 1:56.398 pe tur.

2/44 Rosberg il ataca pe Hamilton si ii atinge roata stanga spate cu eleronul fata. O bucata din eleronul germanului se rupe, iar Hamilton se alege cu o pana pe stanga spate. Britanicul pierde pozitie dupa pozitie si aluneca in spatele plutonului.

1/44 Intre timp Rosberg a revenit asupra lui Vettel si a urcat pe doi. Lider se mentine Hamilton. Alonso il preseaza puternic pe Vettel. In spatele spaniolului ruleaza Ricciardo.

1/44 Rosberg pierde doua pozitii imediat dupa start si este depasit de Hamilton si Vettel. Alonso ramane pe patru.

START in Marele Premiu al Belgiei. Vreme insorita, ideala pentru cursa, desi intr-o portiune a traseului ploua marunt.

15:01 Incidentul in care  a fost implicat Alonso va fi investigat. Mecanicii spaniolului au ramas mai mult de 15 secunde pe grila.

15:00 Monnoposturile sunt aliniate pe grila si se pleaca in turul de incalzire. Probleme la Ferrari cu Fernando Alonso. Acesta ramane blocat pe pista, dar pleaca in timp util si va putea sa-si reia locul pe pozitia a 4-a.

Din pole position va porni Nico Rosberg, liderul clasamentului pilotilor, urmat indeaproape de coechipierul si rivalul sau principal Lewis Hamilton.

La panda asteapta campionii mondiali Sebastian Vettel (Red Bull) si Fernando Alonso (Ferrari), piloti aflati in linia a doua la start.

Vremea va juca un rol important in cursa de duminica, dupa ce intreaga sesiune de calificari s-a desfasurat pe ploaie.



TUR cu TUR Formula 1, Marele Premiu al Belgiei