Formula 1

Anunt important din partea Ferrari cu privire la Raikkonen

Cu doar cateva zile inaintea reluarii sezonului in Formula 1, Scuderia Ferrari a facut un anunt in ceea ce priveste viitorul colaborarii cu pilotul finlandez Kimi Raikkonen.

Aflat in ultimul sau an de contract cu gruparea de la Maranello, Raikkonen a acceptat propunerea de prelungire a contractului in chiar saptamana Marelui Premiu al Belgiei de la Spa-Francorchamps.

“Scuderia Ferrari anunta ca a prelungit acordul sau tehnic si de cursa cu Kimi Raikkonen. Echipa va fi formata asadar si sezonul viitor din pilotul finlandez si Sebastian Vettel”, se arata intr-un comunicat al echipei italiene.

La randul sau, Raikkonen si-a aratat in cuvinte atasamentul fata de Ferrari, echipa alaturi de care a cucerit singurul sau titlu mondial in Formula 1, in 2007.

“Scuderia este familia mea, asa cum am spus-o mereu, si vreau sa-mi inchei cariera aici. Sunt mai determinat ca oricand si vreau sa multumesc oamenilor care mi-au oferit aceasta sansa. De asemenea, le multumesc fanilor Ferrari. Sa mai stau un an la Ferrari inseamna ca visul meu merge mai departe”, a spus Raikkonen.

Raikkonen are 20 de victorii in Formula 1, dintre care 9 obtinute la volanul monoposturilor Ferrari. Ultimul succes al finlandezului a fost obtinut in 2013, in Australia, pe cand pilota pentru Lotus.



Anunt important din partea Ferrari cu privire la Raikkonen