Formula 1

Formula 1 in alerta. Sao Paolo, unul dintre cele mai violente orase din lume

Presa internationala rezerva spatii semnficative Marelui Premiu al Braziliei de la finalul acestei saptamâni, dar subiectul central nu este de fiecare data lupta pentru titlul mondial.

Publicatia britanica Guardian noteaza ca violenta în Sao Paolo a crescut semnificativ în acest an comparativ cu 2011, peste 1000 de crime fiind raportate oficial de politia locala. Numai în ultimele doua saptamâni 140 de oameni si-au pierdut viata.

Temerile sunt mari în rândul personalului implicat în Marele Premiu de Formula 1, oamenii din cadrul echipelor participante fiind sfatuiti sa evite pe cât posibil deplasarile în oras.

”Nu suntem cazati în cartierele rau famate, dar circuitul se afla în vecinatatea acestora. Sub nicio forma nu iesim pe strazi în culorile echipelor”, a declarat liderul unei importante echipe.

Jenson Button a trait pe propria piele ce înseamna viata de strada din Brazilia. În urma cu doi a fost victima unui atac armat chiar în timp ce se deplasa spre circuit.

Britanicul si-a luat de atunci masuri sporite de siguranta, iar weekend-ul care urmeaza nu face exceptie: ”Avem masini blindate si o escorta a politiei”.

Publicatia Times, care citeaza Departamentul de Stat american, scrie ca Sao Paolo este în acest moment unul dintre cele mai violente orase din lume, iar crima organizata a explodat în ultimele luni, strainii fiind tinte predilecte pentru delincventi.

Calificarile si cursa de la Interlagos vor fi în direct pe Onlinesport.ro



Formula 1 in alerta. Sao Paolo, unul dintre cele mai violente orase din lume