JO2014

Rusia, acuzata ca a clonat traseul de skeleton

Trei sportive din Rusia s-au clasat printre primele sase, joi, dupa mansele 1 si 2 de skeleton de la la Sochi. Acest lucru a ridicat semne de intrebare din partea altor tari, care acuza ca rusii si-au construit un traseu identic cu cel de concurs in alta parte a orasului, pentru a se antrena in secret.

Australienii au fost cei care i-au acuzat primii pe rusi, joi seara. Cei de la antipozi sustineau ca gazdele au construit identic prima parte a traseului de concurs intr-o locatie ascunsa, pentru a se antrena la cel mai important moment al cursei, startul.

Britanicii erau si de aceeasi parere, fara a avea curajul insa sa se exprime fatis, mai ales ca la feminin aveau prima favorita, Elizabeth Yarnold.

Cele doua tari sustineau ca rusii se antreneaza intre mansele de concurs (patru la numar) pe traseul secret. Conform regulamentului olimpic, orice facilitati de antrenament existente trebuie sa poata fi folosite de toata lumea.

Chiar daca Rusia a avut trei sportive printre primele sase la capatul celor doua manse de joi, inclusiv un loc 1, dupa mansele finale de vineri, cu numerele 3 si 4, gazdele au prins doar un loc 3, prin Elena Nikitina (foto jos). care a luat prima medalie olimpica din istorie pentru Rusia la skeleton. Locul intai a fost castigat de favorita britanica, Elizabeth Yarnold.

Apelul australienilor a fost respins, pentru ca nu s-a putut dovenit existenta unui traseu secret, dar si pentru ca, s-a spus, nu s-ar fi putut umili tara gazda prin dovedirea unor astfel de practici necurate.

In cadrul probei masculine, rusii au uimit din nou. Cele doua manse de vineri l-au gasit pe locul intai pe Alexander Tretiakov. Mansele 3 si 4 au loc sambata.



Rusia, acuzata ca a clonat traseul de skeleton