JO2014

Fenninger a luat primul aur cu fragmente de meteorit. Caill, penultima

Cele sapte medalii de aur de sambata de la Sochi vor contine fragmente din meteoritul care anul trecut a explodat deasupra Rusiei. Prima a fost luata de austriaca Anna Fenninger, la Super-G-ul de dimineata, acolo unde a concurat si Ania Caill.

Ania Caill (Romania) a terminat pe penultimul loc la Super-G, 30 din 31, cu timpul de 1:33.73, +8,21 secunde distanta fata de aur. Asa arata acum rezultatele sportivilor romani actualizate, de la Sochi.

Nu mai putin de 19 schioare nu au terminat finala. 18 au ratat porti si una nu a luat startul.

Edith Miklos, fosta sportiva romana care acum concureaza pentru Ungaria, a incheiat pe 15, mult mai slab decat locul 7 luat la super combinata.

Austriaca Anna Fenninger a luat aurul cu timpul de 1:25,52. Maria Riesch (Germania) s-a clasat a doua la +0.55, iar Nicole Hosp (Austria) a luat bronzul cu +0,66. Aurul lui Fenninger este primul din seria liminata care se acorda doar pe 15 februarie 2014, cu fragmente de meteorit.

Germania s-a detasat cu doua distinctii dde aur avans pe locul 1, in fata Elvetiei, in clasamentul general pe medalii.

Medaliile de aur cu fragmente din meteoritul de la Chelyabinsk vor fi acordate unor sportivi pe 15 februarie. Bucati din acel corp stelar au fost rupte si sculptate pentru a fi introduse in medalii.

50 de medalii astfel create vor fi impartite zece catre sportivii care iau titluri olimpice pe 15 februarie si Comitetele Olimpice din tarile lor, iar restul de  40 catre colectii private.

Data nu a fost aleasa la intamplare. Pe 15 februarie 2014 se implineste un an de la explozia meteoritului care a cazat o mare sperietura si ceva daune orasului rus Chelyabinsk din Muntii Urali.

"Vom acorda medaliile cu fragmente de meteorit castigatorilor din acea zi (15 februarie), pentru ca la fel ca si lovitura acelui meteorit, la fel si Jocurile Olimpice sunt un eveniment global", a spus unul dintre oficialii rusi din orasul Chelyabinsk.

Caderea acelui meteorit ramane si acum controversata, fiind voci care sustin ca acel corp ceresc a fost explodat in aer inainte e a lovi Pamantul de niste nave spatiale ramase neidentificate.
- See more at: http://www.onlinesport.ro/jocuri-olimpice/jo2014/daruri-din-spatiu-cativa-sportivi-vor-primi-medalii-cu-fragmente-de-meteorit-p-285/#sthash.j58sinxA.dpuf



Fenninger a luat primul aur cu fragmente de meteorit. Caill, penultima