Champions League

BATE Borisov a tinut piept marelui Milan

Echipa bielorusa BATE Borisov a furnizat surpriza, marti seara, in meciul cu AC Milan disputat pe teren propriu in etapa a 4-a din Liga Campionilor. Fara gol marcat in poarta italienilor in precedentele trei dispute, bielorusii au remizat scor 1-1 in fata propriilor suporteri la capatul unui meci extrem de alert. Meciul a fost in direct pe Onlinesport.ro
Milan s-a instalat inca din debutul meciului in terenul advers, punand presiune pe o echipa care in trei meciuri disputate contra formatiei italiene a incasat nu mai putin de opt goluri fara sa marcheze macar o data.

Prima ocazie a partidei a apartinut in mod firesc oaspetilor, atacantul Ibrahimovic sutand puternic in minutul 7. Portarul Gutor a respins in extremis in corner.

Gazdele au replicat trei minute mai tarziu prin Skavysh, al carui sut din afara careului l-a gasit la post pe Abbiati.

Pe fondul unui joc cu un ritm sustinut si cu numeroase actiuni ofensive, Milan s-a apropiat tot mai mult de gol.

Aquilani a ratat mai intai din sase metri in minutul 17, pentru ca Gutor sa respinga doua minute mai tarziu sutul bomba trimis de Ibrahimovic.

Acelasi atacant suedez a executat la coltul scurt o lovitura libera in minutul 21, dar Gutor s-a aflat din nou la datorie, reusind sa respinga in lateral cu un reflex salvator.

Portarul bielorus nu a mai avut ce face in minutul 22 cand, pe fondul unei presiuni tot mai accentuate a Milanului, oaspetii au deschis scorul.

Ibrahimovic a recuperat un balon in jumatatea adversa, a combinat cu Robinho si tot el a deschis scorul cu un sut la coltul lung din interiorul careului.

Finalul primei reprize a adus cate o ocazie in dreptul fiecarei echipe. Mai intai fundasul gazdelor Radkov a reluat cu capul peste poarta, pentru ca la faza imediat urmatoare Robinho sa suteze in bara, dupa o cursa impetuoasa pe contraatac.

Jocul a ramas deschis si dupa pauza, cu bielorusii din ce in ce mai prezenti in ofensiva. Baga si-a incercat sutul de la distanta in minutul 49, actiune care avea sa anunte presiunea tot mai mare a gazdelor.

Pe un fond de dominare a celor de la BATE Borisov, centralul danez Peter Rasmussen a dictat in minutul 54 lovitura de la 11 metri, dupa un duel umar la umar intre Abate si Kontsevoi.

Renan a executat si a restabilit egalitatea, aducand astfel primul gol pentru formatia din Belarus in al patrulea meci cu AC Milan.

Bielorusii au continuat sa joace cu entuziasm si Baga a ratat o alta buna ocazie in minutul 58. Sutul sau la coltul scurt a fost deviat in corner.

Milan s-a trezit la viata si Ibrahimovic a ratat doua ocazii in minutele 59 si 60. Echipa italiana a continuat sa controleze jocul si Boateng a irosit alte doua bune sanse de gol in minutul 77. Portarul Gutor si aparatorul Simic s-au interpus de fiecare data in calea balonului.

Gazdele puteau da lovitura pe contraatac in prelungirile meciului, cand Pavlov a initiat o actiune in viteza, iar Skavysh a sutat in Abbiati.

Onlinesport: Dumitru Stircu


BATE Borisov a tinut piept marelui Milan