Stranieri

Cosmin Olaroiu a primit astazi trei luni de inchisoare cu suspendare!

Asa cum v-am promis luni dimineata, va anuntam in premiera pe Romania decizia in procesul penal al lui Cosmin Olaroiu din Emiratele Arabe Unite. Oli a primit luni pedeapsa de trei luni de inchisoare cu suspendare. Insa, a scapat de expulzare si de amenda uriasa. Tribunalul local a anuntat verdictul.

Olaroiu a pledat nevinovat in procesul cu fost sau club, Al Ain. Romanul a fost acuzat de calomnie si amenintat cu expulzarea de seicul Abdullah bin Mohammed bin Khalid, in urma unor declaratii facute dupa plecarea de la Al Ain. Seicul cerea si o amenda de 5 milioane de dolari.

Numai ca Olaroiu a primit trei luni de inchisoare cu suspendare si o amenda de 21.000 de drahme (aproximativ 4.000 de euro).

Tribunalul l-a gasit pe Oli vinovat, insa a hotarat pedeapsa cu inchisoarea, cu suspendare.

In cadrul ultimului termen, din ianuarie, avocatii lui Olaroiu au afirmat ca declaratiile incriminate de Al Ain au fost scoase din context si, oricum, antrenorul roman a fost o data pedepsit, fiind incorect sa mai primeasca o decizie defavorabila in aceeasi problema. Tribunalul a cerut o inregistrare video de la postul tv Abu Dhabi Sport Channel, in care se pot urmari toate afirmatiile lui Olaroiu, pentru a judeca exact ceea ce romanul a spus si daca l-a jignit intr-adevar pe seicul Abdullah bin Mohammed bin Khalid.

[news-104381]

Oli se afla in postura de a fi expulzat din Emirate si a plati o amenda uriasa pe plan civil, in valoare de 5 milioane de euro.

El a plecat de la Al Ain inainte de expirarea contractului, desi avea angajament semnat pana in iunie 2014, in favoarea lui Al Ahli. Pentru acesst lucru a fost sanctionat pe plan sportiv, insa s-a nascut si un proces pe daune morale, in urma unei declaratii considerate calomnioase de seicul Abdullah bin Mohammed bin Khalid.

Secul s-a simtit foarte jignit dupa plecarea lui Olaroiu, cand romanul a afirmat la scurt timp de la despartire ca "daca vor castiga si vor lua despagubi de la mine sa foloseasca banii ca sa schimbe echipamentul jucatorilor dupa doi ani". Pentru aceste cuvinte din care s-a inteles ca seicul si cei de Al Ain sunt saraci seicul il vrea pe Oli afara din Emirate si o despagubire uriasa ca daune morale.

Amenda de 5 milioane de euro ceruta de Al Ain echivaleaza cu salariul pe un an al lui Oli la Al Ahli.

Astfel, Olaroiu a scapat doar cu o sanctiune de 500.000 de euro si o suspendare pe sase luni pe plan sportiv, pentru ca a plecat la Al Ain.



Cosmin Olaroiu a primit astazi trei luni de inchisoare cu suspendare!