Stranieri

Adrian Mutu, condamnat la 1 an si doua luni de inchisoare cu suspendare

Adrian Mutu a fost condamnat in Italia la 1 an si doua luni de inchisoare cu suspendare, in urma unui proces inceput in urma cu cinci ani.

Pedeapsa vine ca urmare a unei batai administrate de Mutu unui osparar din orasul italian Florenta, pe 23 octombrie 2010.

Ospatarul a avut nevoie de 25 de zile de ingrijiri medicale, dupa loviturile primite de la Mutu. Mutu si-a cerut scuze dupa acel incident. 

Avocatul ospatarului Racaj Berat a descris in 2010 incidentul si a spus ca nu doreste despagubiri. "Mutu i-a dat doi pumni, apoi l-a lovit pe clientul meu cu picioarele, asa i-a produs acele vinatai. Iar loviturile cu picioarele au fost aplicate pe cand Racaj era la pamint", a spus la acel moment avocatul. De aceea procesul s-a derulat in Italia si a fost pierdut de Mutu, care a avut si patru martori contra sa.

Potrivit agentiei Ansa, chelnerul in varsta de 28 de ani din Kosovo a prezentat o plangere impotriva lui Adrian Mutu, in 2010, iar aceasta s-a solutionat dupa 5 ani. Tanarul, care a fost externat din spitalul Santa Maria Nouva la cateva ore dupa incident, a suferit "o trauma contuziva cranio-faciala cu multiple escoriatii, contuzii la torace si abdomen si o fractura de piramida nazala".

Nu a fost primul (si probabil nici ultimul) incident al lui Adrian Mutu cu un ospatar. In 2006, Mutu ar fi batut un ospatar la Mamaia. Desi acesta a anuntat ca ii va face plangere penala jucatorului, totul a fost musamalizat si nu s-a mai auzit nimic despre acel caz. La acel moment s-a spus ca ospatarul ar fi dorit 500.000 de euro ca sa retraga plangerea penala.



Adrian Mutu, condamnat la 1 an si doua luni de inchisoare cu suspendare