Ligue 1

UEFA loveste puternic in campioana Frantei

Paris Saint Germain nu a respectat politica de fair-play financiar impusa de UEFA si se vede aspru sanctionata de forul continental.

UEFA a decis sa aplice patru pedepse uneia dintre cele mai potente echipe din fotbalul european, sanctiuni care vor avea un impact semnificativ in viitorul apropiat pentru PSG.

Echipa din capitala Frantei controlata de un grup de investitori din Qatar va fi obligata sa coboare nivelul plafonului salarial, dupa ce sezonul trecut a platit nu mai putin de 240 milioane de euro jucatorilor sai.

In practica acest lucru s-ar putea traduce prin renuntarea la mai multi dintre jucatorii cu salarii de top. Primul pe lista ar putea fi Edison Cavani, dorit de Chelsea, dar nici viitorul lui Zlatan Ibrahimovic pe Parc des Princes nu mai este la fel de sigur.

PSG va avea dreptul la o campanie limitata de achizitii, UEFA impunand obligatia ca echipa franceza sa efectueze un singur transfer de top si acela nu mai mare de 60 milioane de euro.

In viitoarea editie a Champions League cei de la PSG vor alinia un lot de doar 21 de jucatori, in conditiile in care restul competitoarelor vor avea 25 jucatori.

La toate acestea se adauga si o amenda in valoare de 60 milioane de euro, care urmeaza a fi platita in decursul urmatorilor trei ani in trei rate egale.

Aceleasi pedepse sunt asteptate si pentru clubul englez Manchester City.



UEFA loveste puternic in campioana Frantei