Motociclism

Marquez castiga in Portugalia la Moto2

Duel suta la suta iberic pentru intaietate in cursa clasei Moto2 din cadrul Marelui Premiu al Portugaliei. In cele din urma castig de cauza a avut Marc Marquez, care si-a consolidat prima pozitie la general in fata lui Pol Espargaro.

Cei doi spanioli au tinut capul de afis in cursa care a deschis, duminica, balul pe circuitul lusitan de la Estoril.

Elvetianul Thomas Luthi a condus prima parte a cursei, dupa care a fost depasit de Marquez si Espargaro.

Vizibil mai rapid decat conationalul sau, Espargaro nu a indraznit sa atace pe zona de franare de la finele liniei drepte de start sosire. A facut-o insa la intrarea in ultimul tur, cand a scos din maneca toate cartile.

De doua ori Espagaro a reusit sa-l depaseasca pe Marquez, dar tot de atatea ori pilotul de la Catalunya Caixa Suter a revenit si a trecut in fata.

Cei doi s-au atins la un moment dat si chiar au fost aproape de o iesire in decor de care ar fi putut profita al treilea clasat Luthi.

Espargaro a mai atacat o data in virajul noua, cel mai lent al traseului de la Estoril, dar spaniolul de la echipa lui Pons Kalex a comis o eroare si a iesit prea larg in exterior.

Marquez a ramas astfel lider detasat si a obtinut la finalul turului a doua victorie a sezonului dupa cea din Qatar, in timp ce Espargaro s-a multumit cu locul secund dupa ce in urma cu o saptamana triumfa pe Jerez de la Frontera.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Marquez castiga in Portugalia la Moto2