Otelul Galati

Otelul incheie aventura europeana a campionilor fara niciun punct

Otelul Galati a pierdut si ultimul meci din acest sezon de Champions League, fiind invinsa in deplasare de Benfica Lisabona cu 1-0. Scorul final nu reflecta insa realitatea din teren a unui meci in care Otelul n-a aratat nimic iar Benfica a atacat in permanenta in valuri, dar fara sa se forteze. Otelul incheie astfel prima sa aventura in Liga Campionilor fara sa castige macar un punct in cele sase meciuri.

La ultima reprezentatie din acest sezon in Liga Campionilor, Otelul si-a dorit sa profite de aceasta ultima sansa si sa scoata un rezultat pozitiv in deplasare la Lisabona. Insa Benfica nu degeaba conduce in clasamentul grupei, lusitanii neavand mila de nimeni si nimic.

Si in minutul 8 Benfica a trecut deja la conducere dupa o faza de atac ca in curtea scolii. Gaitan a insirat doi-trei galateni pe partea dreapta a careului, l-a scos pe Grahovac din dispozitiv si a pasat la bara din stanga pentru Cardozo, care a trimis sec, parca in lehamite in plasa.

Vazand ca planurile de la Galati nu se potrivesc cu planurile Benficai de la Lisabona, Otelul s-a baricadat in aparare in loc sa riste totul pe atac. Astfel, meciul a devenit unul foarte inchis, lipsit de culoare si viteza, cu exceptia catorva faze create de portughezi. Cardozo, Bruno Cesar, Aimar si Witsel au facut cam ce-au vrut cu apararea galateana, din doar cateva un-doiuri sau triunghiuri de pase reusind sa ajunga la poarta lui Grahovac.

De cealalta parte insa, Otelul s-a chinuit indelung sa scoata mingea din propriul careu, sa iasa din aparare, reusind de putine ori sa treaca amenintator de mijlocul terenului. In minutul 35 insa, Gabi Paraschiv s-a aflat in fata sansei vietii lui si a Otelului dupa ce a ramas singur cu portarul Artur. Insa a sutat slab si previzibil, portarul respingand in fata pana la Giurgiu, care a sutat si el anemic si a dat ocazia gazdelor sa respinga din fata portii goale.

Repriza secunda a oferit si mai putine faze. Benfica a vazut ca are cu cine si si-a zis sa nu mai forteze, in timp ce Otelul s-a racit treptat fara macar sa se fi inrosit pana la pauza. La carma jocului si responsabili cu atacurile au ramas tot lusitanii, fortele proaspete intrate dupa pauza, Nolito, Rodrigo si Saviola ducand mai departe fazele ofensive ale gazdelor.

Elevii lui Dorinel Munteanu insa au inotat pe teren pe final, doar sutul frumos al lui Filip  din minutul 76 din afara careului, dand senzatia ca galatenii n-au adormit de tot. Meciul s-a incheiat intr-o atmosfera de amicitie totala, galatenii gandindu-se deja la meciurile din campionat, in timp ce Benfica isi facea planurile de atac pentru primavara europeana.

Onlinesport: Irina Maxim



Otelul incheie aventura europeana a campionilor fara niciun punct