Champions League

Liga Campionilor incepe cu un un duel stelar intre Real Madrid si Manchester City

Noul sezon al Ligii Campionilor debuteaza cu o întâlnire soc între traditia reprezentata de Real Madrid, cel mai galonat club al competitiei, si noua tendinta a investitiilor masive a carei reprezentata de prim plan este Manchester City.

Campioana a Spaniei dupa un sezon în care a reusit într-un final sa înfrânga rezistenta rivalei istorice din Catalunia, Real Madrid începe noul sezon cu obiectivul declarat de a câstiga trofeul.

În primavara acestui an madrilenii au fost scosi la loviturile de departajare de Bayern Munchen chiar pe Santiago Bernabeu, arena care gazduieste, marti seara, duelul cu milionarii lui Roberto Mancini.

Un Roberto Mancini pe care Jose Mourinho îl înlocuia în 2008 pe banca tehnica la Internazionale Milano.

Real Madrid a câstigat toate meciurile din faza grupelor sezonul precedent.

Real Madrid s-a întarit în vara cu Luka Modric, cel mai mediatizat transfer din pauza competitionala, si cu Mikael Essien, jucator împrumutat de la Chelsea.

De cealalta parte, Manchester City l-a adus pe Maicon de la Internazionale Milano, jucator dorit în trecut si de Mourinho la Real Madrid.

Daca în campionat trupa din capitala Spaniei are cel mai slab start de sezon din ultimii 11 ani, în Liga Campionilor madrilenii sunt aproape de victoria cu numarul 100.

În cealalta partida din Grupa C se vor întâlni Borussia Dortmund si Ajax Amsterdam, doua campioane ramase datoare suporterilor dupa dezamagirea sezonului trecut.

Frank de Boer, antrenorul lancierilor, a jucat în dubla mansa cu Borussia Dortmund din sferturile sezonului 1995/1996. Atunci Ajax s-a impus cu scorul general de 3-0 (2-0 la Dortmund).

PSG revine în Liga Campionilor dupa 8 ani

Ratarea titlului în Ligue 1 poate fi compensata de Carlo Ancelotti cu un parcurs cât mai bun în Liga Campionilor, competitie unde Paris Saint Germain revine dupa o pauza de opt ani.

Dupa un început de sezon mai degraba modest în Franta, PSG a legat doua victorii si jocul formatiei din capitala a început sa capete consistenta.

Ultima victorie cu Toulouse a lasat urme în lotul gazdelor de pe Parc des Princes, fundasul dreapta Sakho devenind indisponibil pentru meciul cu Dynamo Kiev. Cum olandezul Van der Wiel înca nu poate evolua, Ancelotti trebuie sa improvizeze pe banda dreapta a defensivei.

De ultima ora este si accidentarea suferita de mijlocasul Thiago Motta, care a devenit indisponibil dupa antrenamentul de luni seara.

Desi a ajuns la Paris fara trei oameni de gol, Ayila Yussuf, Artem Milevskiy si Marco Ruben, formatia ucraineana ramâne una periculoasa si imprevizibila mai ales în meciurile din deplasare.

PSG si Dynamo Kiev s-au întâlnit ultima oara în sferturile Cupei UEFA, sezonul 2008/09, când ucrainenii au mers mai departe cu scorul general de 3-0.
Dinamo Zagreb-FC Porto este celalalt meci din Grupa A, unul în care echipa lusitana porneste din postura de favorita.

Montpellier cauta surpriza cu Arsenal

Surprinzatoarea campioana a Frantei, Montpellier, are un start slab de sezon în Ligue 1, dar Rene Girard nu vede de ce formatia sa nu ar putea face surpriza cu Arsenal.

Tunarii vin pe Stade de la Mosson în mare forma dupa ce au administrat un usturator 6-1 celor de la Southampton în ultima etapa din Premier League.

Montpellier se numara printre cele trei debutante ale sezonului în Liga Campionilor alaturi de Malaga si FC Nordsjælland. Campioana Frantei a mai jucat de-a lungul timpului în Cupa UEFA, unde a marcat 49 de goluri.

Pentru francezul Oliver Giroud meciul de marti seara are o însemnatate speciala, atacantul din Hexagon întâlnind chiar fosta sa formatie.

Olympiakos Pireu- Schalke 04 este celalalt meci din Grupa B, unul în care Ciprian Marica va absenta de la oaspeti, accidentat în meciul România-Andorra din preliminariile Cupei Mondiale.

Semifinalista a Ligii Campinilor în urma cu doua sezoane, Schalke se afla în cautarea primei victorii în debutul unei campanii în cea mai importanta competitie europeana.

Milan si provocarea Ligii Campionilor

Indiferent de startul nenconvingator de sezon în Serie A sau de pierderile suferite în timpul verii, AC Milan ramâne una dintre favoritele din oficiu când vine vorba de Liga Campionilor.

Milan nu a mai pierdut primele doua meciuri pe teren propriu în campionat din sezonul 1930/31, dar echipa lui Massimiliano Allegri este gata pentru a spala rusinea contra belgienilor de la Anderlecht.

Pentru Milan va fi meciul cu numarul 150 în Liga Campionilor, în timp ce Anderlecht revine în grupe dupa sase ani de absenta.

Cele doua echipe s-au mai întâlnit în faza grupelor în 1993/94, când au fost consemnate doua remize albe, si în sezonul 2006/07, când Milan a câstigat ambele dispute, 4-1 pe San Siro si 1-0 la Bruxelles.

Debutanta Malaga are un duel de foc contra rusilor de la Zenit, o formatie care a concurat la transferuri cu granzii Europei, iar tehnicianul gazdelor Manuel Pellegrini avertizeaza ca ”un meci nu poate fi câstigat prin euforie”.

Zenit a pierdut ultimele doua meciuri pe teren propriu în campionat, dar Luciano Spalletti este antrenorul care stie sa-si remonteze jucatorii înaintea unei confruntari europene.

Transferurile de milioane Witsel si Hulk au debutat, vineri, în meciul pierdut, scor 0-2, contra celor de la Terek Grozny.



Liga Campionilor incepe cu un un duel stelar intre Real Madrid si Manchester City