Champions League

FC Vaslui iese prosteste din Liga Campionilor

FC Vaslui a fost eliminata pentru al doilea an consecutiv în turul trei preliminar al Ligii Campionilor. Moldovenii au ratat o sansa uriasa în fata lui Fenerbahce, care s-a impus cu 4-1 în returul de la Piatra Neamt. La 1-1, N'Doye a ratat un penalty, iar de aici s-a rupt totul. FC Vaslui va continua în Liga Europa, iar vineri îsi va afla adversara în direct pe Onlinesport.ro.

FC Vaslui: lot jucatori; statistici minute, goluri si cartonase

În fata celui mai important meci din cariera, Marius Sumudica nu a dorit sa schimbe nimic si a aliniat aceeasi echipa ca si la Istanbul. De partea cealalta, turcii au venit cu trei nume noi în primul 11 si cu o mie de suporteri nervosi care au facut prapad în tribune.
 
Spre deosebire de meciul tur, Fenerbahce a dominat prima parte, iar Kuyt si Alex i-au dat primele emotii lui Coman pâna în minutul 2.

In ultimele doua partide, FC Vaslui a incasat sapte goluri, trei de la CFR si patru de la Fenerbahce
Apararea moldovenilor, la pamant

Vasluienii nu au mai aratat aceeasi atitudine curajoasa, probabil si sub presiunea rezultatului de 0-0 care îi califica mai departe.
 
Din acest motiv, deschiderea scorului s-a produs firesc, în minutul 12. La o centrare din partea dreapta, Milanov a pierdut duelul aerian cu Caner, iar acesta a punctat cu capul din sase metri.
 
Paradoxal, golul primit le-a facut un bine moldovenilor, care au recapatat atitudinea curajoasa. La doar trei minute de la golul lui Caner, moldovenii au reusit sa egaleze.
 
Era primul atac al vasluienilor din acest meci, iar Niculae reusea sa înscrie cu sânge rece din patru metri, dupa o centrare perfecta a lui Sanmartean.
 
S-a facut astfel 1-1, scor ce nu avantaja nicio formatie. Chiar si asa, moldovenii au fost mai insistenti în ofensiva pâna la pauza si si-au creat o mare ocazie în minutul 31, când Stanciu a sutat în Demirel din 14 metri.
 
Jocul a coninuat cu Vasluiul la timona si în partea secunda. Sanmartean se distra cu Gonul în banda dreapta, turcii pareau nauciti, însa totul s-a rupt în minutul 54, când Sanmartean a obtinut o lovitura de pedeapsa.
 
Senegalezul Ousmane N'Doye i-a luat mingea lui Niculae, însa pe cât de bad boy se prezinta în afara terenului a tras precum o femeie, slab pe centrul portii, iar Demirel a reusit sa respinga.
 
A fost momentul cheie al meciului, moment din care vasluienii nu au mai contat, iar Fenerbahce a reusit sa înscrie oarecum nemeritat.
 
Kuyt a primit o centrare din banda dreapta în minutul 71 si a sutat sub bara transversala, semnând practic sentinta moldovenilor. Era 2-1 pentru turci si vasluienii mai aveau doar varianta victoriei.
 
Olandezul ne-a anulat însa chiar si ultima speranta, reusind sa marcheze din nou în minutul 76, din pasa lui Alex, iar vasluienii se vad nevoiti sa se mai pregateasca un an pentru Liga Campionilor.

FC Vaslui a iesit din Liga Campionilor primind un gol superb in minutul 90+2, din partea senegalezului Sow, care l-a invins pe Coman cu un sut din marginea careului direct in vinclu.
 
Moldovenii vor continua însa în Liga Europa si îsi vor afla vineri adversara din play-off. Sunt sanse mari ca vasluienii sa fie plasati în urna favoritelor.



FC Vaslui iese prosteste din Liga Campionilor