Champions League

CFR Cluj a cunoscut furia Cim Bom-Bom-Bom

Neputinta, joc haotic si lipsa de inspiratie sunt cuvintele care caracterizeaza meciul facut de CFR Cluj pe teren propriu cu Galatasaray, încheiat 3-1. Turcii au controlat copios si fizic si psihic meciul, au avut o posesie superioara si l-au avut în teren pe Yilmaz, autorul unui hattrick de senzatie. Golul de onoare al ardelenilor a fost marcat de Sougou. Clujenii au avut un penalty refuzat la finalul primei reprize.

Clujenii au avut un start curajos de meci, aparitiile lui Kapetanos în preajma careului advers dând semnalul ca echipa lui Paulo Sergio este pusa pe fapte mari. Impresia aceasta s-a sters însa imediat. Atacantului grec i-a lipsit viteza, astfel ca actiunile în care a aparut în prim-plan nu au avut finalitatea dorita.

De cealalta parte, turcii au pornit mai greu la drum, dar au facut-o cu cap si din minutul 10 au dominat tot mai evident ostilitatile. N-a trecut mult timp si Galatasaray s-a instalat la conducere si pe tabela. La o faza în care clujenii n-au reusit sa iasa din strâmtoare si sa scoata mingea din careu, Altintop a pasat excelent din dreapta pentru Yilmaz, care a scapat de marcaj, s-a înaltat bine în careu si a trimis cu capul spre coltul din stânga.

Ardelenilor nu le-a mai iesit nimic dupa aceea, Galata lui Fatih Terim a presat si a presat, a atacat pe laterale dar si în zona centrala, în timp ce trupa din Gruia se chinuia sa reziste în defensiva. Încurajarile frenetice ale suporterilor ardeleni pareau ca nu ajung la urechile fotbalistilor lui Paulo Sergio, lipsit si el de idei pe banca tehnica.

Abia în prelungirile primei reprize au mai reusit jucatorii campioanei sa ridice gradul de pericol în careul turcaletilor. Muresan a tras însa direct în Eboue de la 8 metri, mingea lovindu-l în mâna pe Eboue, dar arbitrul a lasat jocul sa continue.

Paulo Sergio l-a trimis în teren la pauza pe Bjelanovic, în locul lui Godemeche, atacantul semnând o prima ocazie de gol la un minut de la startul reprizei a doua. Goul egalarii a venit însa de la Sougou, în minutul 53, acesta sutând simplu în plasa din centrul careului dupa o pasa inteligenta la întâlnire de la Bastos.

N-au trecut nici 10 minute si Galatasaray a trecut iar la conducere, dupa un lant de greseli în apararea alb-visiniilor. Felgueiras a boxat mingea din fata portii pâna la Altintop, acesta a pasat iar perfect în fata portii printre patru clujeni si mingea a ajuns iar la Yilmaz. Cosmarul ardelenilor a fost scapat din marcaj si a înscris fara probleme de la 8 metri.

Desi suporterii cereau clujenilor sa nu renunte la lupta si sa iasa din nou la atac, cei care au controlat ostilitatile au fost tot turcii. Dominata în plan fizic dar si în plan psihic, echipa ardeleana nu a aratat pofta de atac si a fost surprinsa din nou. Un contraatac letal s-a încheiat în minutul 75 cu al treilea gol al turcilor si a treia reusita a lui Yilmaz, care l-a executat pe Felgueiras cu un sut pe jos. Totul a pornit de la o minge pierduta usor de Muresan în preajma careului Galatei.

Neputinta si lipsa de inspiratie au fost cuvintele cheie în tabara ardelenilor în ultimele minute. Desi timp mai era suficient pentru ca trupa din Gruia sa forteze revenirea, problemele din jocul de constructie si incisivitatea aproape inexistenta au facut ca jocul de pase al turcilor sa se desfasoare fara probleme la centrul terenului. Galata a plimbat aiurea mingea la trecerea timpului fara sa fie deranjata timp de minute bune. Abia în prelungiri au mai reusit clujenii sa ameninte poarta adversa, dar Sougou n-a putut împinge mingea în plasa din careul mic.



CFR Cluj a cunoscut furia Cim Bom-Bom-Bom