Champions League

CFR Cluj s-a calificat in playoff-ul Ligii Campionilor

Cu doua goluri marcate în prelungirile fiecarei reprize, CFR Cluj se califica în play-off-ul Ligii Campionilor cu doua victorii în fata cehilor de la Slovan Liberec. În turul din Gruia CFR s-a impus cu 1-0, iar în deplasarea din Cehia Kapetanos si Sougou au înscris, iar Felgueiras a fost un adevarat erou în poarta.

CFR Cluj: lot jucatori; statistici minute, goluri si cartonase

La adapostul avantajului minim obtinut în turul de la Cluj-Napoca, CFR a început cu prudenta meciul din deplasarea de la Liberec. Elevii lui Ioan Andone au jucat destul de timid în prima repriza, fiind mai preocupati sa se apere decât sa atace.

Felgueiras a fost serios întrebuintat în prima repriza la fazele foarte periculoase de atac ale cehilor. Iar acestea nu au fost putine, portarul clujenilor reusind însa prin câteva parade senzationale sa tina închisa poarta pâna la pauza.

Daca cehii au atacat mai mult, fiind aproape tot timpul în ofensiva în jumatatea de teren a clujenilor, acestia au încercat de câte ori au avut ocazia sa surprinda pe contraatac. Sougou si Kapetanos au fost principalele arme de atac ale trupei lui Ioan Andone, grecul având câteva sanse clare de a înscrie.

Pâna la urma, scorul a fost deschis în prelungirile primei jumatati a meciului, atunci când toata lumea se pregatea de pauza. Bastos a centrat excelent de pe dreapta, Kapetanos s-a înaltat foarte bine în fata portii si a deviat cu capul mingea spre bara a doua.

Cu 2-0 avantaj la general, ceferistii au iesit mult mai relaxati de la vestiare. Iar cehii nu au stat prea mult pe gânduri si au profitat de lentoarea clujenilor. Slovan a pacalit jocul la offside al fundasilor din Gruia, Sural a ramas singur fata în fata cu Felgueiras, pe care l-a executat cu un sut pe jos la coltul scurt.

Jocul a continuat sa fie echilibrat, fiecare echipa dorind sa înscrie pentru a avea sanse la calificare. Daca ardelenii erau calificati chiar si cu un egal în deplasarea de la Liberec, cehii mai aveau nevoie de înca doua goluri, astfel ca au declansat asediul la poarta noastra.

Desi s-a accidentat în minutul 74, Felgueiras a strâns din dinti si a ramas în teren reusind într-un picior interventii formidabile la suturile extrem de periculoase ale gazdelor. Iar unde portarul si fundasii CFR-ului n-au reusit sa intervina, echipa din Gruia a fost salvata de bara, în minutul 78, la sutul lui Morozenko.

La fel ca în finalul primei reprize, CFR Cluj a reusit sa înscrie din nou în prelungiri. De aceasta data a facut-o Modou Sougou în minutul 94, dupa ce a primit în careu o pasa de pe stânga de la Nicoara.



CFR Cluj s-a calificat in playoff-ul Ligii Campionilor