Turul Spaniei

Quintana preia tricoul de lider in Vuelta. Froome pierde contactul cu favoritii

Etapa a 9-a din Turul Spaniei a declansat cu adevarat ostilitatile intre favoriti in urma unui atac initiat de Alberto Contador pe catararea finala de la Aramon Valdelinares.

Cel supranumit “Pistolarul” a atacat in forta cu doi kilometri inaintea finalului si a reusit sa ia un avans de cateva sute de metri.

Joaquim Rodriguez si Nairo Quintana au fost singurii care au raspuns atacului, in timp ce Chris Froome s-a chinuit sa limiteze pierderile.

Avansul lui Contador nu a depasit zece secunde si in cele din urma a fost ajuns chiar pe linia de sosire nereusind sa creeze nicio diferenta fata de Rodriguez si Quintana.

Cu toate acestea, spaniolul de la Tinkoff ajuns pe ultima suta de metri in Vuelta dupa accidentarea din Turul Frantei a luat un avans de 22 secunde in fata lui Froome.

Alejandro Valverde, liderul cursei pana in aceasta etapa a 9-a, a predat la final tricoul rosu coechipierului sau Nairo Quintana.

Columbianul care a castigat Turul Italiei in acest an are un avans de trei secunde in fata lui Contador si de opt secunde in fata lui Valverde.

Winner (n.r. - nu este o gluma) Anacona de la Lampre-Merida, castigatorul etapei a 9-a, a realizat un salt important in clasament si este al patrulea la 9 secunde in urma lui Quintana.

Pe cinci a coborat Froome la 28 secunde, in timp ce Rodriguez este al saselea la jumatate de minut.

Luni este zi de pauza pentru ca Vuelta sa revina in forta, marti, cu un contratimp individual intre Real Monasterio de Santa Maria si Veruela Borja in lungime de 36.7 km.



Quintana preia tricoul de lider in Vuelta. Froome pierde contactul cu favoritii