Box

O romanca se bate in gala lui Klitschko pentru doua titluri mondiale

Dupa ce luptatorii.ro a anuntat, in exclusivitate, ca Iulian Ilie il va infrunta pe Nuri Seferi pentru titlul WBO European, in cadrul galei de pe 7 iulie de la Berna, si pugilista Eva Marcu va avea un meci important pentru cariera sa. Sportiva din Miercurea-Ciuc se va duela pentru centurile mondiale vacante WIBF si GBU la categoria super-cocos informeaza Luptatorii

In varsta de 21 de ani, Marcu este o necunoscuta in Romania, mai ales ca in ultimii ani s-a stabilit in Ungaria, la Újlengyel, iar toate meciurile le-a disputat in strainatate. In cariera profesionista pe care a inceput-o in urma cu un an, romanca a disputat 11 meciuri, castigand 7 dintre ele.

Pe 12 mai, la Budapesta, Eva a avut prima sa tentativa de a cuceri un titlu mondial, WBF la cocos, insa a pierdut prin TKO in repriza a 8-a cu Renata Szebeledi. In prezent, singura romanca detinatoare a unei centuri este Corina Carlescu, EBU European la categoria musca.

De data aceasta, adversara ei va fi japoneza Aniya Seki, cea care insa isi disputa meciurile doar in Elvetia, unde s-a si stabilit de altfel.  Sportiva de 33 de ani are 19 victorii si doua infrangeri la activ, iar in palmaresul sau apare si un meci pentru titlul mondial WIBF la super musca, pierdut insa la decizie majoritara.

In main-eventul galei de pe Stade de Suisse din Berna se vor bate Wladimir Klitschko si Tony Thompson pentru titlurile mondiale WBA, IBF, WBO si IBO la categoria grea. La eveniment sunt asteptate cateva zeci de mii de spectatori.



O romanca se bate in gala lui Klitschko pentru doua titluri mondiale