Box

Bute K.O. batut ca la fasole de Froch

In viata oricarui om exista mereu loc pentru o 'prima oara'. Iar pentru Bute a venit unul dintre acele momente, primul KO suferit  in cariera. Romanii au trebui si ei sa vada pentru prima oara cum eroul lor din ring sufera lovituri grele si nu mai stie cum il cheama. Bute a fost batut ca la fasole, fara sa arunce doi pumni reusiti si pus la podea de englezul Carl Froch in runda a 5-a a meciului programat duminica dimineata la Nottingham pentru titlul mondial IBF la categoria supermijlocie. Dupa ce in primele doua runde cei doi s-au tatonat, Bute a suferit in repriza a treia atacuri furibunde si a fost bagat in corzi de patru ori, lovit in mod repetat si fara sa fie capabil sa riposteze, stand doar sa primeasca. A fost la un pas sa nu termine repriza, dar s-a tarat in a patra. Spre finalul acesteia, Froch s-a dezlantuit din nou, au urmat alte doua atacuri furibunde cu acelasi scenariu: Froch lovea ca in sac, Bute statea si incasa perplex! Ametit, la finalul reprizei a patra Bute nici nu mai stia unde ii era coltul, a trebuit ca arbitrul sa ii arate. A fost o chestiune de timp pana in repriza a cincea cand alte atacuri ale britanicului l-au cocosat pe Bute intre corzi, iar romanul a spus ca nu ma poate continua. Bute, mai rapid in jocul de picioare si eschive, a fost depasit total de Froch la viteza loviturilor, britanicul executand la o frecventa prea mare pentru pugilistul nostru care a sperat doar sa surprinda cu o lovitura decisiva ce nu a mai venit.
Cititi si:
Video: Bute - Froch
Vadim Cusnarencu: Cele trei greseli ale lui Bute
'The Sun' da cel mai bun titlu dupa meciul Bute - Froch
Obreja: "Va reveni si va obtine din nou titlul"
Prima reactie a lui Bute dupa infrangerea prin KO
Imaginea serii: Bute, terifiat de pumnii lui Froch
Doroftei loveste in Bute: "A gresit tactic"
Dirrell si Ward musca din Bute: "O petarda"
Venit dupã înfrângerea din finala turneului SuperSix, în fata americanului Andre Ward, Froch a cautat sa-si recapete gloria în fata propriilor suporteri, la Nottingham, unde nu a pierdut nicio partida.

Partida din Capital FM Arena a început cu o tatonare de mai bine de jumatate de minut între cei doi combatanți, iar Froch a lansat prima serie de lovituri la corp si cap, însa arbitrul a oprit imediat lupta, pentru pumni aruncati dupa semnalul de stop. Apoi Lucian a început sa îsi faca jocul sau, tinându-si adversarul la distanta si lovind la corp si fata, iar nasul lui Froch s-a înrosit dupa prima repriza.

În repriza secunda loviturile au curs de o parte si de alta cu un mic avantaj pentru Froch.

În repriza a treia Froch a reusit o serie de lovituri la cap si corp, Lucian s-a clatinat si a cautat clinchurile, Froch a continuat sa avanseze, bagându-l în corzi pe Bute care cu greu a reusit sa termine runda.

Runda a patra a început într-un echilibru relativ, Bute a preluat initiativa, dar Froch a reusit sa iasa din seria lui Lucian si a repus stapânire pe meci, iar ochiul stâng al lui Bute a început sa se umfle. Romanul nu mai stia pe unde sa o apuce la finalul reprizei a patra, arbitrul trebuit sa ii arate cu mana coltul sau. Era calr ca Bute nu mai era capabil de nimic.

Superioritatea lui Froch s-a vazut în runda a cincea, când Bute a facut iar pasul în spate și cinci lovituri ale britanicului direct în fața lui Lucian au facut ca sportivul român sa nu mai poata continue partida. Una dintre ultimele lovituri i-a dat lui Bute capul pe spate, acela a fost semnul ca s-a terminat.

La anuntarea deciziei, când Froch a fost încoronat noul campion mondial în versiunea IBF, Bute a avut puterea sa-l aplaude pe britanic si l-a laudat pentru prestaîia din aceasta partida. Revansa va avea loc la Montreal, când Bute va încerca sa-si recucereasca centura IBF.

Lucian Bute a câstigat centura mondiala IBF în 20 octombrie 2007, la Montreal, dupa ce l-a învins prin KO în repriza a 11-a pe columbianul Alejandro Berrio. Românul si-a aparat pentru prima oara cu succes centura mondiala în 1 martie 2008, dupa ce l-a învins, prin KO tehnic în repriza a zecea, pe americanul William Joppy. Al doilea meci în care Lucian Bute si-a aparat centura a fost cu mexicanul Librado Andrade, la data de 24 octombrie 2008, la Bell Centre. Atunci, românul s-a impus la puncte, dupa 12 reprize.

Al treilea meci în care Lucian Bute si-a pus centura în joc a fost împotriva unui alt columbian, Fulgencio Zuniga, la 13 martie 2009, în care românul l-a surclasat categoric pe adversarul sau, printr-un KO tehnic în repriza a patra. Bute si-a pus apoi din nou centura în joc, la 29 noiembrie 2009, la Quebec, în fata mexicanului Librado Andrade, pe care l-a trimis la podea dupa patru reprize.

Pugilistul român si-a aparat pentru a cincea oara titlul mondial în fata columbianului Edison "Pantera" Miranda, într-o gala ce a avut loc la 17 aprilie, la Centre Bell din Montreal (Canada). Dupa ce a câstigat primele doua reprize, Bute a reusit sa-l puna la podea pe Miranda în runda a treia, columbianul fiind numarat de arbitru si nemaiputând continua meciul. Bute i-a "aplicat" lui Miranda un upercut de stânga în barbie, românul fiind declarat învingator în minutul 1 si 22 de secunde din repriza a treia.

A sasea oara când Lucian Bute si-a pastrat centura de campion mondial a fost la data de 16 octombrie, la Montreal, când l-a învins tot prin KO pe americanul Jesse Brinkley. Românul a reusit sa-l trimita la podea pe adversarul sau în repriza a noua.

În 20 martie, Lucian Bute si-a aparat titlul mondial IBF la categoria supermijlocie pentru a saptea oara consecutiv, dupa ce l-a învins pe irlandezul Brian Magee, prin KO tehnic în repriza a zecea.

În 9 iulie, la Bucuresti, Bute a reusit sa-si pastreze centura pentru a opta oara dupa ce l-a învins prin KO în repriza a patra pe francezul Jean Paul Mendy.

Campionul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, Lucian Bute, l-a învins, la 5 noiembrie, pe jamaicanul Glen Johnson în 12 reprize si si-a aparat cu succes centura mondiala pentru a noua oara consecutiv.

Lucian Bute, în vârsta de 32 de ani, are acum 30 de victorii la profesionisti, din care 24 prin KO si o înfrângere prin KO.


Asa am trait Bute vs Froch:

02:41 Decizia oficiala este anuntata. Carl Froch este declarat invingator prin KO in repriza a 5-a. In aceste conditii Lucian Bute sufera prima infrangere din cariera dupa 30 de victorii consecutive si, mai mult decat atat, pierde centura mondiala IBF la categoria supermijlocie in fata lui Carl Froch.

Repriza 5/12:
Froch este dezlantuit si incepe in forta. Lucian trebuie sa reactioneze. Campionul nostru are o taietura sub ochiul stang. Bute este facut KO dupa un atac criminal din partea lui Froch. Englezul l-a dus din nou in corzi pe Lucian, i-a dat capul pe spate de doua ori si in cele din urma arbitrul de ring a oprit meciul. Serie nemiloasa de patru lovituri consecutive in plina figura si Lucian Bute a gasit cu greu echilibrul ajutandu-se de corzi.

Repriza 4/12:
De aceasta data Froch ia centrul ringului si incearca sa impuna ritmul. Englezul se simte increzator dupa runda precedenta. Bute da semne ca isi revine dupa iuresul de mai devreme si il macina pe Froch cu lovituri scurte. Bute il baga pe Froch in corzi, se schimba lovituri dure de ambele parti. Stanga in plina figura incasata de Bute. Froch continua sa loveasca si dupa gong. A doua runda consecutiva castigata de englez.

Repriza 3/12:
Si aceasta runda incepe cu Bute in prim plan. O stanga intra in figura lui Froch care tot timpul sta pe picior de plecare din fata lui Lucian. S-a enervat Froch si il ataca furibund pe Bute. Campionul nostru este prins in corzi si Bute are probleme! Un minut si zece secunde pana la finalul rundei. Lucian rezista cu greu in corzi. Lucian primeste o directa de stanga in plina figura. Froch este dezlantuit. Infern pentru Bute si in cele din urma runda se incheie. A fost cea mai grea runda din cariera lui Lucian Bute, care s-a mentinut cu greu in picioare in fata unui Froch dezlantuit.

Repriza 2/12:
Froch a fost atentionat la pauza de antrenorul sau sa se trezeasca, altfel va pierde meciul. Bute ocupa din nou centrul ringului si dicteaza ritmul loviturilor. Froch avanseaza nepregatit si este prins de Bute cu o stanga in plina figura. Extrem de nesigur se arata englezul, care pana acum pare a-si fi inghitit limba ascutita pe care a avut-o inaintea meciului. Froch a lovit de patru ori dupa semnul arbitrului, dar Lucian nu se arata deranjat. Continua sa-si urmeze tactica si il gaseste din nou pe Froch cu o stanga.

Repriza 1/12
: Bute are centrul ringului, dar Froch se arunca asupra lui cu un croseu de dreapta. "Bute, Bute" se aude din sala si campionul mondial are in continuare initiativa si se afla in control. Inceput foarte bun din partea lui Bute, care il impinge spre colt pe Froch. Nu se astepta englezul la un astfel de inceput in forta din partea lui Lucian. Se dau lovituri dure de ambele parti si prima repriza se incheie.

02:19 A inceput meciul dintre Lucian Bute si Carl Froch.

Inaintea meciului:

02:14 Se intoneaza cele doua imnuri nationale. Primul este God Save The Queen, imnul Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord. Intreaga sala canta. Urmeaza Desteapta-te Romane! Se aud putine fluieraturi din partea spectatorilor englezi. Se intoneaza si imnul Canadei, stiut fiind faptul ca Lucian Bute are dubla cetatenie, romana si canadiana.

02:11 Lucian Bute este condus spre ring. Are o atitudine degajata si este hotarat sa faca un meci mare in fata lui Froch.

02:10 Echipat intr-un halat de culoare rosie, Lucian Bute isi face aparitia in Capital FM arena pentru a-asi apara titlul mondial IBF la categoria supermijlocie.

02:10 Froch a ajuns in ring. Este randul lui Lucian Bute sa-si faca aparitia in arena.

02:08 Carl Froch este primul care paseste in arena. In mod evident cei aproape 9.000 de englezi sunt in delir. Sa speram ca Lucian Bute ii va reduce la tacere.

02:01 Atmosfera unui meci de fotbal in sala Capital FM din Nottingham.

01:46 S-a incheiat meciul dintre Frampton si Hirales. In mai putin de 15 minute vor urca in ring Lucian Bute si Carl Froch.

01:36 Lucian Bute se incalzeste la vestiare pentru marele meci cu Froch. Campionul nostru se arata intr-o forma foarte buna. Intre timp meciul dintre Frampton si Hirales a ajuns in repriza a 10-a.

00:58 A inceput meciul dintre Frampton si Hirales, meci care este programat pentru un maxim de 12 runde. Dupa aceasta partida in ring vor intra Lucian Bute si Carl Froch.

00:47 Un singur meci ne mai desparte de marea disputa dintre Lucian Bute si Carl Froch. In ring urmeaza sa urce Carl Frampton (13-0) si Raul Hirales (16-0) pentru un meci a carui miza este centura mondiala IBF inter-continentala la categoria super cocos.

00:34 Cote domina autoritar meciul cu Lloyd si in repriza a 5 din cele 8 programate l-a pus la pamant pe englez cu un upercut in plina figura. Lloyd a cazut pentru a doua oara in aceasta runda a cincea, a revenit in ring dar dupa alte cateva zeci de secunde meciul a fost oprit. Canadianul Pier-Oliver Cote castiga prin KO si obtine a 19-a victorie consecutiva a carierei.

00:17 A inceput meciul dintre Cote si Lloyd. Pugilistul canadian este prieten cu Lucian Bute si chiar a boxat la Bucuresti in 9 iulie 2011 contra lui Pedro Navarette in cadrul galei care a avut drept main event meciul dintre Bute si Mendy.

00:05 Cote si Lloyd intra in ring. Tribunele arenei Capital FM din Nottingham s-au populat serios si atmosfera este din ce in ce mai incinsa. Sugar Ray Leonard a urcat in mijlocul ringului si tine un mic discurs: "Partea frumoasa a boxului este ca niciodata nu stii cine va castiga". Fostul campion mondial WBC la categoria semimijlocie a evitat raspunsul la intrebarea: "cine va castiga dintre Froch si Bute?".

23:55 Urmeaza meciul dintre
canadianul Pier-Oliver Cote (18-0, 12 KO) si englezul Mark Lloyd (15-5). Disputa de la categoria usoara este programata pentru un maxim de 8 reprize.

23:45 S-a incheiat meciul dintre Ochieng si Lowe. Invingator la puncte este anuntat Erik Ochieng, pugilistul in varsta de 25 de ani obtinand a 9-a victorie din 11 meciuri la profesionisti. Originar din Kenya, Ochieng a intrat in posesia titlului britanic la categoria superusoara.

23:31 Dupa meciul dintre Ochieng si Lowe mai urmeaza doua dispute pana la marea confruntare dintre Bute si Froch. Este vorba de meciul dintre nord-irlandezul
Carl Frampton si mexicanul Raul Hirales, in care cei doi vor lupta pe durata a 12 reprize a cate trei minute, miza fiind titlul mondial IBF la categoria cocos.

A doua lupta ii va opune pe canadianul Pier-Oliver Cote si englezul Mark Lloyd. Cei doi vor lupta intr-un meci de clasament la categoria usoara.

23:26 In aceste momente in ring lupta Erik Ochieng si A.A. Lowe pentru titlul britanic la categoria mijlocie usoara. Suntem in runda a 7-a din cele 10 programate.

23:24 In sala de la Nottingham se aud primele incurajari pentru Lucian Bute: "Bute, Bute". Englezii au replicat cu fluieraturi. Unii chiar fac semne cu pumnul in aer catre suporterii romani.

23:15 La Notthingham se afla in desfasurare gala in care meciul principal este cel dintre Bute si Froch.
In sala sunt deja 3.000 de spectatori.

Profil
:


LUCIAN BUTE

Ani: 32

Titluri: IBF supermijlocie (obtinut in 2007 si aparat de noua ori consecutiv)

Inaltime: 187 cm

Greutate: 75,84 kg

Nascut: Romania

Rezidenta: Montreal, Quebec (Canada)

Record: 30-0 (24 KO)

Record in luptele majore: 10-0 (9 KO)

Invinsi: Alejandro Berrio, William Joppy, Librado Andrade, Edison Miranda, Jean-Paul Mendy sau Glen Johnson.

Porecla: “Domnul KO”

CARL FROCH

Ani: 34

Titluri: -

Titluri detinute in trecut: Campion mondial WBC la supermijlocie intre 2008 si 2010, titlu pe care l-a aparat de doua ori si pe care l-a pierdut in fata lui Andre Ward in 17 decembrie 2011.

Inaltime: 185 cm

Greutate: 75,80 Kg

Nascut: Nottingham, Marea Britanie

Record: 28-2 (20 KO). Singurele infrangeri au fost suferite in fata danezului Mikkel Kessler, in 2010, cand a pierdut prima data centura mondiala WBC la supermijlocie, si in fata americanului Andre Ward, in 2011.

Invinsi: Jean Pascal, Jermain Taylor, Arthur Abraham, Glen Johnson.

Porecla: “Cobra”

Arbitri:

Meciul dintre Bute si Froch va fi condus in ring de americanul Earl Brown, un arbitru cu o experienta de 16 ani la cel mai inalt nivel. Brown l-a mai arbitrat pe Bute in ring la meciul cu Glen Johnson.

Cei trei judecatori de margine sunt Benoit Roussel (Canada), Howard Foster (Anglia) si Steve Weisfeld (Statele Unite). Dintre cei trei, Roussel este un obisnuit al meciurilor sustinute de Lucian Bute, impartind dreptatea la opt din cele 30 de partide sustinute de campionul mondial la profesionisti.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Bute K.O. batut ca la fasole de Froch