Handbal

Romania a invins Luxemburg in al doilea meci din preliminariile Campionatului Mondial

Nationala de handbal masculin a României a învins, sâmbata, la Piatra Neamt, reprezentantiva similara a Luxemburgului, scor 26-22 (14-8), în cea de-a doua partida din cadrul grupei a 7-a preliminare a Campionatului Mondial din 2013.
Marcatorii tricolori au fost Florea 9 goluri, Sadoveac 3, Ghionea 2, Paius 2, Stan 2, Savenco 2, Ghita 2, Fenici 1, Simicu 1, Dragnea 1, Busecan 1, iar pentru Luxemburg au punctat Scholten 7 goluri, Bock 3, Muller 3, Link 2, Decker 2, Ley 2, Schmidt 1, Schroeder 1, Saraci 1.

În partida tur cu Luxemburg, tricolorii s-au impus în 2 noiembrie, cu scorul de 35-20 (17-8), si au 4 puncte, dupa doua meciuri. Reprezentativa luxemburgheza este antrenata din 2007 de Adrian Stot, care a mai pregatit echipele Poli Timisoara, CSM Oradea si UCM Resita.

România va continua meciurile din grupa a 7-a preliminara anul viitor, cu Belarus.

Câstigatoarea fiecareia din cele sapte grupe preliminare se va califica în play-off-ul Campionatului Mondial din 2013, meciurile fiind programate în dubla mansa eliminatorie, în luna iunie a anului viitor.

Câstigatoarele se vor califica la turneul final al CM din 2013, care va avea loc în luna ianuarie, în Spania. Sunt calificate direct la turneul final natiunea gazda Spania si campioana mondiala en-titre Franta.

Mediafax



Romania a invins Luxemburg in al doilea meci din preliminariile Campionatului Mondial