Rugby

Stejarii au pierdut testul cu Tonga

Echipa nationala de rugby a Romaniei a sustinut, sambata seara, ultimul meci test inaintea participarii la Cupa Mondiala.

Stejarii au primit pe terenul propriu de langa Arcul de Triumf vizita celor din Tonga, echipa care a castigat in final cu 21-16.

Eliminarea temporara a lui Poparlan a dezechilibrat jocul echipei Romaniei si Tonga a fost recompensata cu un eseu de penalizare, dupa ce Vlaicu ratase deschiderea scorului dintr-o lovitura de pedeapsa.

Acelasi Vlaicu a redus din diferenta cu o lovitura de la aproape 50 de metri si tot el a mai pus alte trei puncte de la mare distanta in minutul 31.

Cu toate acestea, Tonga a intrat in avantaj la cabine, scor 10-6, dupa ce Morath a gasit si el drumul printre buturile noastre.

Meciul s-a decis practic cu zece minute inaintea finalului, cand oaspetii au reusit eseul victoriei prin Takula dupa o faza extrem de cursiva (9-21).

Romania a incheiat meciul in ofensiva si dupa mai multe momente de fixare, Radoi a finalizat cu eseu insistenta inaintarii, Vlaicu a transformat stabilind rezultatul final, 21-16 in favoarea echipei din Pacific.

Stejarii au inceput meciul in urmatoarea formula:

Romania 1. Andrei Ursache, 2. Otar Turasvili, 3. Paulica Ion, 4. Valentin Poparlan, 5. Johan Van Heerden, 6. Valentin Ursache, 7. Viorel Lucaci, 8. Mihai Macovei (cpt), 9. Florin Surugiu, 10. Danut Dumbrava, 11. Adrian Apostol, 12. Florin Vlaicu, 13. Paula Kinikinilau, 14. Madalin Lemnaru, 15. Catalin Fercu.

Toate meciurile nationalei Romaniei la Cupa Mondiala vor fi transmise LIVE TEXT aici pe Onlinesport.ro, asa cum v-am obisnuit si la precedentele doua editii ale Cupei Mondiale, in 2007 si 2011.



Stejarii au pierdut testul cu Tonga